Femeile nipone si-au pastrat, in 2006, pentru al 22-lea an consecutiv, titlul de cele mai longevive din lume, cu o speranta de viata record de 85,81 ani, potrivit unui anunt facut joi de guvernul de la Tokyo. Speranta de viata a japonezelor a crescut
Femeile nipone si-au pastrat, in 2006, pentru al 22-lea an consecutiv, titlul de cele mai longevive din lume, cu o speranta de viata record de 85,81 ani, potrivit unui anunt facut joi de guvernul de la Tokyo. Speranta de viata a japonezelor a crescut cu 160 de zile in 2006 comparativ cu 2005, "pentru ca s-au inregistrat progrese extrem de importante privind prevenirea principalelor cauze de mortalitate din Japonia: cancerul, maladiile cardiace si atacurile cerebrale", a explicat un responsabil al Ministerului nipon al Sanatatii.
"Numarul de decese cauzate de gripa in randul persoanelor in varsta s-a diminuat si el comparativ cu anul anterior", a adaugat el. Femeile nipone traiesc cel mai mult, devansandu-le pe semenele lor din Hong Kong (84,6 ani) si pe femeile din Spania si Elvetia (83,9 ani), potrivit informatiilor Natiunilor Unite. Barbatii niponi au progresat si ei in ceea ce priveste longevitatea, speranta lor de viata crescand anul trecut cu 106 zile, la 79 de ani. In randul barbatilor, islandezii sunt cei care traiesc cel mai mult (79,4 ani), fiind urmati de barbatii din Hong Kong. Gratie obiceiurilor alimentare sanatoase si a sistemului sanitar eficient, Japonia are una dintre populatiile cele mai longevive din lume. n(D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.