Test - Sarea poate fi benefica Conform unui studiu efectuat in Slovacia, sarea poate reduce nivelul acrilamidei din alimente. Aceasta este o componenta organica de tipul amidelor si este cancerigena. Se gaseste in alimentele provenite di
  Test - Sarea poate fi benefica Conform unui studiu efectuat in Slovacia, sarea poate reduce nivelul acrilamidei din alimente. Aceasta este o componenta organica de tipul amidelor si este cancerigena. Se gaseste in alimentele provenite din materiile prime bogate in hidrati de carbon si cu un continut scazut in proteine. Principalele alimente care au un continut ridicat de acrilamida sunt cartofii prajiti, chipsurile, cafeaua, biscuitii, produsele de patiserie si painea. De asemenea, conduce la perturbari ale reproductiei si favorizeaza aparitia cancerului.       Oportunitati - Posturi vacante la FSA Food Standard Agency (FSA) a scos la concurs cinci posturi pentru departamentul Advisory Committee on Novel Foods and Processes (ANCNFP). Candidatii trebuie sa fie experti in domeniul degustarii, al procesarii alimentelor, al nutritiei si al fermentatiei. De asemenea, trebuie sa aiba abilitati puternice in comunicare si sa fie constienti de importanta a tot ce tine de siguranta alimentara. Interviurile dureaza maximum trei ani, pentru acest lucru Comitetul intalnindu-se de sase ori pe an in Londra.         Studiu - Mancati sanatos si natural Persoanele care aleg fructele si legumele organice pentru a evita pesticidele si alte chimicale mai au un motiv sa faca acest lucru. Un nou studiu a aratat ca tomatele crescute organic au un nivel mai ridicat de flavonoizi, care pot proteja organismul de bolile cardiovasculare. Cercetatorii au descoperit ca tomatele crescute pe camp au un efect mult mai benefic fata de cele crescute artificial. Prin acest studiu, specialistii trag un semnal de alarma in legatura cu fructele si legumele crescute in sera si ulterior consumate de oameni.       Italia este atentionata Comisia Europeana (CE) a decis sa atentioneze Italia cu privire la legislatia in ceea ce priveste comercializarea carnii de pui. Acest lucru vine in urma faptului ca pe produsele italienesti nu sunt specificate informatii foarte importante, cum ar fi tara de provenienta. Intrucat Italia este singura tara la care s-au gasit astfel de nereguli, CE ia aceasta masura pentru a nu se crede ca o favorizeaza. Uniunea Europeana are o legislatie foarte clara in ceea ce priveste siguranta alimentara si doreste o cat mai buna informare a consumatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.