Lipsa unor reglementari privind comertul cu flori mentine aceasta activitate la "limita legalitatii", lucru care dauneaza atat bugetului municipal, cat si esteticii orasului, afirma florarii bucuresteni intr-o scrisoare deschisa adresata, ieri, pr
Lipsa unor reglementari privind comertul cu flori mentine aceasta activitate la "limita legalitatii", lucru care dauneaza atat bugetului municipal, cat si esteticii orasului, afirma florarii bucuresteni intr-o scrisoare deschisa adresata, ieri, primarului general Adriean Videanu.
Asociatia Florarilor din Romania cere edilului Capitalei sa clarifice situatia comertului cu flori in municipiul Bucuresti. Municipalitatea Bucurestiului a incheiat, la sfarsitul anului trecut, un protocol de colaborare cu Asociatia Florarilor, document prin care Primaria Capitalei se angajeaza sa reglementeze - printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti - activitatea de comercializare a florilor in Capitala. Aceasta decizie urma sa fie luata, potrivit protocolului, la data de 18 iunie 2007. Potrivit protocolului, corturile de celofan sau alte improvizatii de acest gen urmau sa dispara de pe trotuarele orasului, acestea urmand sa fie inlocuite cu tonete tip, dotate cu aparate de aer conditionat si case de marcat. "Ne-am asumat intreaga raspundere pentru schimbarea imaginii acestei activitati: oamenii au renuntat la corturi de celofan, la acele improvizatii, au investit pentru achizitia noilor modele. Dar nu este numai interesul nostru sa cream conditii civilizate de comert, este mai ales in interesul Primariei, care trebuie doar sa ne asigure cadrul legal de functionare. Nu trebuie sa cheltuie, ci doar sa incaseze", se arata in scrisoare. Desi Videanu a promis ca aceasta activitate se va desfasura in conditii legale, de la jumatate anului 2007, florarii sustin ca se izbesc "de un zid" atunci cand vor sa abordeze problema cu edilii orasului. Ei adauga ca nu doresc altceva decat siguranta locului de munca si desfasurarea unei activitati intr-un cadru legal si estetic. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.