Lipsa unor reglementari privind comertul cu flori mentine aceasta activitate la "limita legalitatii", lucru care dauneaza atit bugetului municipal, cit si esteticii orasului, afirma Asociatia Florarilor din Romania intr-o scrisoare deschisa adresata, joi, primarului Capitalei, Adriean Videanu.

"In fond, ce solicitam? Stabilirea, de comun acord, a zonelor pentru amplasarea chioscurilor de comercializare a florilor, a tipului de chiosc - cu respectarea legislatiei "n vigoare -, cheltuielile de constructie a chioscurilor urmind sa fie suportate de Asociatie, iar plata utilitatilor sa fie facuta de catre fiecare florar in parte", se arata "n mesajul florarilor.

Municipalitatea a "ncheiat, la sfirsitul anului trecut, un protocol cu Asociatia Florarilor, document prin care Primaria Capitalei se angajeaza sa reglementeze activitatea de comercializare a florilor in Capitala. Aceasta decizie urma sa fie luata, potrivit protocolului, pe 18 iunie 2007. Potrivit protocolului, corturile de celofan sau alte improvizatii de acest gen urmau sa dispara, urmind sa fie "nlocuite cu tonete tip, dotate cu aparate de aer conditionat si case de marcat.