Inceputa acum doua zile, miscarea de depreciere a leului a continuat si ieri pe fondul iesirilor de valuta din piata, urmare a scaderii interesului speculatorilor pentru monedele cu grad de risc mai ridicat. „Leul a urmat evolutiile tuturor mon
Inceputa acum doua zile, miscarea de depreciere a leului a continuat si ieri pe fondul iesirilor de valuta din piata, urmare a scaderii interesului speculatorilor pentru monedele cu grad de risc mai ridicat. „Leul a urmat evolutiile tuturor monedelor emergente, care au inregistrat pierderi, doar coroana ceha si cea slovaca cunoscand scaderi de mai mici amplitudini, lira turceasca fiind cea mai afectata, observa un dealer bancar. Speculatorii si-au redus interesul pentru monedele cu grad mai ridicat de risc, odata cu caderea generalizata a pietelor de capital, care au fost impulsionate de situatia creditului ipotecar din SUA si de anunturile unor companii americane privind inregistrarea unor pierderi". Piata s-a deschis ieri in jurul valorii de 3,1320 lei, dupa care ordinele de cumparare de valuta au inundat-o, chiar daca dobanzile la o zi si o saptamana s-au mentinut la niveluri destul de ridicate, de 6,30 - 7,10%. Dupa anuntul BNR privind cresterea cursului la 3,1374 fata de 3,1323 lei acum doua zile, cotatiile au inaintat constant, la inchiderea ele depasind nivelul de 3,16 lei (maxim 3,1610 lei), ceea ce echivaleaza cu deprecierea leului, in doar doua sedinte interbancare cu circa 1%. Dolarul a beneficiat atat de aprecierea euro fata de leu cat si cresterea lui pe pietele internationale, urcand ieri la 2,2862 lei, nivel care nu a mai fost atins din 11 iulie. Pe pietele internationale paritatea dintre euro si dolar a coborat sub pragul de 1,37 dolari (1,3693 dolari), dupa ce martea trecuta moneda unica atingea maximul istoric de 1,3852 dolari. Euro nu a beneficiat nici de suportul privind mentinerea indicelui german Ifo, care masoara moralul mediului de afaceri german, aproape de maximul sau istoric, pentru iulie fiind anuntat un nivel de 106,4 puncte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.