Magistratii francezi au decis inculparea fostului premier Dominique de Villepin in celebrul scandal "Clearstream". El este acuzat ca a incercat sa orchestreze o campanie de denigrare la adresa actualului presedinte al tarii.

Principalul rival al presedintelui Nicolas Sarkozy din perioada in care era doar ministru a fost inculpat de justitia franceza intr-unul dintre cele mai recente scandaluri din viata politica din Hexagon. Fostul premier Dominique de Villepin este anchetat pentru complicitate la denunt calomnios in dosarul "Clearstream", care s-a dovedit o tentativa de a-l compromite politic pe Sarkozy inainte de campania electorala pentru presedintie.

NEAGA. Potrivit BBC, anuntul privind inculparea lui Villepin a fost facut de avocatii acestuia, care au precizat ca politicianul respinge acuzatiile. Magistratii spun ca fostul premier a fost implicat in includerea numelui lui Sarkozy pe o lista falsa de persoane care ar fi luat mita in contul unor vanzari de arme. Mai mult, de Villepin ar fi favorizat "scurgerea" in presa a informatiei privind aparitia actualului lider pe acea lista.

O data ce informatiile au ajuns in presa, Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, a fost acuzat ca ar avea conturi secrete in Luxemburg in care isi tine ascunsi banii care i-au revenit dupa vanzarea, in 1991, a unor fregate catre Taiwan.

O alta persoana cu care anchetatorii doresc sa stea de vorba este fostul presedinte Jacques Chirac. Acesta neaga insa ca ar fi avut cunostinta de orchestrarea acestui scandal, iar avocatii sai au comunicat ca fostul lider se bucura de imunitate pentru actiunile intreprinse in perioada mandatului prezidential.