Bugetul general consolidat a trecut in luna iunie pe deficit, diferenta negativa intre venituri si cheltuieli reprezentand 0,18% din PIB dupa primul semestru, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Economiei si Finantelor. La finele lunii
Bugetul general consolidat a trecut in luna iunie pe deficit, diferenta negativa intre venituri si cheltuieli reprezentand 0,18% din PIB dupa primul semestru, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Economiei si Finantelor. La finele lunii mai, executia bugetara a indicat un excedent de 0,16% din PIB (606,7 milioane de lei), rezultat din venituri de 47,75 miliarde de lei si cheltuieli de 47,15 miliarde de lei. De la inceputul anului, doar in lunile martie si iunie cheltuielile au devansat veniturile. La prima rectificare bugetara din acest an, in luna iunie, Guvernul a mentinut plafonul de deficit bugetar la 2,8% din PIB, nivel prevazut pentru intregul an. Comisia Europeana a avertizat, insa, ca deficitul va fi de 3,2% din PIB la sfarsitul anului, conform metodologiei europene, daca nu vor fi luate masuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.