Concursul International de Canto Hariclea Darclée a fost "la inaltime" si in acest an. Evolutiile concurentilor au fost urmarite cu mare atentie de membrii juriului. Seara au avut loc repetitiile Orchestrei Festivalului Darclée,
Concursul International de Canto Hariclea Darclée a fost "la inaltime" si in acest an. Evolutiile concurentilor au fost urmarite cu mare atentie de membrii juriului. Seara au avut loc repetitiile Orchestrei Festivalului Darclée, sub bagheta maestrului Marco Balderi, atat pentru concertul dedicat Reginelor donizettiene Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I, cat si pentru concertul care a avut loc pe Esplanada Dunarii, intitulat "Europa canta cu noi", la care au asistat peste 15 mii de spectatori. Verdictul juriului, asteptat cu mare emotie de toti concurentii, a fost publicat, stabilind la 61 de artisti din 15 tari numarul celor admisi in etapa a doua a competitiei, din 23 si 24 iulie: 22 soprane, 9 mezzosoprane, 11 tenori, 1 contratenor, 8 baritoni, 2 bas-baritoni si 8 basi. Acestia reprezinta Germania, Albania, Franta, Polonia, Mexic, China, Spania, Bulgaria, Rusia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Ungaria, Republica Moldova si, evident, Romania.  DEDICATIE. Un succes a fost si seara dedicata marelui bariton Nicolae Herlea. "Exista voci pe care le recunosti din prima fractiune de secunda", a spus Mariana Nicolesco tinerilor concurenti si publicului. Soprana a evocat episoade din cariera artistica a sarbatoritului, asa cum le-a povestit el insusi: "Nicolae Herlea a cantat impreuna cu cele mai formidabile voci ale timpului sau, de la Renata Tebaldi la Mario del Monaco".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.