Medicii de familie sustin ca o compensare de 90% a tuturor medicamentelor pentru pensionari ar bloca sistemul sanitar din cauza resurselor financiare insuficiente si ar impiedica accesul celorlalti bolnavi la medicamente compensate, informeaza NewsIn
Medicii de familie sustin ca o compensare de 90% a tuturor medicamentelor pentru pensionari ar bloca sistemul sanitar din cauza resurselor financiare insuficiente si ar impiedica accesul celorlalti bolnavi la medicamente compensate, informeaza NewsIn.Presedinta Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, dr. Rodica Tanasescu, a declarat, ieri, ca medicii de familie au mai prescris si in anul 2004 retete compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici, insa a precizat ca programul a functionat doar cateva luni."Compensarea asta 90% pentru pensionari este un vis frumos, dar se poate transforma foarte usor intr-un cosmar", a spus dr. Tanasescu. Medicul a explicat ca in 2004 fondurile pentru toate medicamentele compensate s-au epuizat din cauza programului de compensare cu 90% pentru pensionari si ca restul persoanelor care aveau drept la medicamente compensate cu procente mai mici, la vremea respectiva de 50% si de 65%, nu au mai putut beneficia de aceste facilitati din cauza epuizarii fondurilor. Ea a atras atentia asupra faptului ca situatia se va repeta daca va fi reintrodusa aceasta masura.Premierul Tariceanu a anuntat, la inceputul lunii, intentia Executivului de a acorda, din 2008, medicamente compensate in proportie de 90% pentru pensionari, masura fiind conditionata insa de functionalitatea de la 1 septembrie a sistemului informatic de gestionare a cheltuielilor Casei de Sanatate. "Daca sistemul informatic intra in functiune de la 1 septembrie, atunci o masura suplimentara despre care va pot spune de pe acum este compensarea cu 90% a tuturor medicamentelor. Nu garantez, nu imi place sa promit si sa nu fac, dar daca sistemul informativ va functiona, vom lua aceasta masura", a declarat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.