Cei 600.000 de euro pe care i-a primit pelicula „Supravietuitorul" de la CNC s-au dus pe automobile de epoca, chirii pentru locatii scumpe si onorariile vedetelor.

Ultima productie regizata de Sergiu Nicolaescu in care va mai aparea personajul comisarului Moldovan are o distributie intesata de celebritati, in principal feminine, ale showbizului autohton. Actiunea filmului „Supravietuitorul" este plasata in principal in 1978, plan temporal in care spectatorii il vor revedea pe Nicolaescu ca actor, dar comisarul Moldovan are si citeva flashback-uri care contureaza un al doilea fir narativ, desfasurat in anii ’40. Scenariul, scris de Sergiu Nicolaescu si Adina Mutar, a fost schimbat de mai multe ori si inca mai poate fi modificat chiar pe platourile de filmare. Regizorul crede ca filmarile se vor incheia pe 8 august, urmind ca in decembrie sa aiba loc premiera.

Din distributia filmului fac parte actorii Lucian Viziru si Ileana Lazariuc, care interpreteaza un cuplu celebru din anii ‘40. Ea va interpreta rolul Zaradei, iubita unui prieten din tinerete al comisarului, rol pentru care au participat la casting mai multe vedete ale showbizului romanesc, printre care Lili Sandu, Simona Patruleasa, Georgiana Sarizescu si Andreea Paduraru. Ileana Lazariuc a fost selectata pentru ca Sergiu Nicolaescu isi dorea pentru acest rol o femeie deosebit de frumoasa, in standardele carora intra foarte bine fosta cintareata. De asemenea, Loredana Groza o va interpreta pe Miss Lorry, vedeta cazinoului Gold&Black patronat de Goldberg, dusmanul comisarului Moldovan. In planul principal al actiunii, in rolul lui Goldberg este distribuit Ion Ritiu, iar, in planul secund, Lucian Viziru.

Intr-una din scene, Loredana va cinta citeva melodii frantuzesti celebre si va dansa alaturi de citeva manechine. Nicolaescu si-a dorit in mod special sa o aiba in distributie pe Cristina Rus, in rolul amantei din tinerete a lui Goldberg, rol pentru care nu au mai fost chemate alte vedete la casting. Cei 600.000 de euro, cit a primit productia de la CNC, au fost cheltuiti, in afara de onorariile actorilor si ale personalului, pe decoruri de epoca si pe chirii. Filmarile s-au facut in mai multe locuri: in tara, la Palatul Snagov, Teatrul Odeon si in strainatate, la Praga, cele mai multe fiind destul de scumpe, dupa cum ne-au declarat sursele noastre. De asemenea, au fost cumparate 18 masini de epoca de marci celebre.