Reprezentantul fostilor angajati ai "Monitorului de Prahova", Mihai Nicolae, a dezvaluit ca, in urma unor anchete publicate care vizau afaceri dubioase derulate de unele persoane din conducerea Primariei, ziarul a fost inchis in urma unei somatii sem
Reprezentantul fostilor angajati ai "Monitorului de Prahova", Mihai Nicolae, a dezvaluit ca, in urma unor anchete publicate care vizau afaceri dubioase derulate de unele persoane din conducerea Primariei, ziarul a fost inchis in urma unei somatii semnate de un executor judecatoresc. Jurnalistii au mai dezvaluit ca cea care a cumparat marca "Monitorul de Prahova" este Daniela Iuliana Niculai, o angajata cu salariu modest la o firma condusa de ginerele primarului Calota. Presedintele MediaSind, Cristi Godinac a sustinut, la randul sau, ca presiunile asupra jurnalistilor de la "Monitorul de Prahova", numeroasele tentative de preluare si, in final, inchiderea brusca a cotidianului, reprezinta o incalcare flagranta a libertatii de exprimare si o incercare de a pune botnita mass-media prahovene. Godinac a anuntat ca pune la dispozitia jurnalistilor avocati specializati, pentru a solicita instantei de judecata sa declare nula vanzarea marcii "Monitorul de Prahova" dar si sa acorde despagubiri materiale si morale pentru pierderile suferite de jurnalisti. De asemenea, se va lua in calcul declansarea unor actiuni de protest, cum ar fi pichetarea sediului Primariei din Ploiesti, in cadrul evenimentelor organizate pe 5 noiembrie a.c. de Federatia Internationala a Jurnalistilor, sub sloganul "Stand Up for Journalism".
Pana la solutionarea in instanta a cazului "Monitorul de Prahova", jurnalistii au decis sa-si continue activitatea redactionala prin editarea unui nou cotidian, "Monitorul", publicatie care a fost deja lansata pe piata. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.