Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anuntat ieri demiterea directorului economic, Emilia Serban, si a sefului serviciului de pasapoarte, Ecaterina Sava, de la RA-APPS pentru nereguli in derularea unui contract de tiparire a pasapoartelo
Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anuntat ieri demiterea directorului economic, Emilia Serban, si a sefului serviciului de pasapoarte, Ecaterina Sava, de la RA-APPS pentru nereguli in derularea unui contract de tiparire a pasapoartelor, in urma carora s-a ajuns ca pentru un calculator sa fie acceptat un pret de 13.000 de euro.

Contractul, in valoare de 35,5 milioane de euro, a fost incheiat in 2001 de directorul general al RA-APPS de atunci, Eugen Bejinariu, cu firma germana Bunesdruckerei pentru realizarea noului model de pasaport romanesc, cu elemente de siguranta conform cerintelor UE, precum si pentru livrarea consumabilelor si a tehnicii aferente. Potrivit lui Bolojan, RA-APPS a incheiat ulterior, pana in aprilie 2007, 11 acte aditionale prin care valoarea contractului de furnizare a produselor consumabile a fost majorata nejustificat, in lipsa documentelor necesare si fara indicarea unui pret pe bucata. Dupa ce neregulile din ultimul act aditional au fost descoperite, regia si firma furnizoare au convenit printr-un schimb de adrese ca este vorba despre "o mica neglijenta", iar valoarea suplimentara a contractului de 1,1 milioane de euro a fost redusa la 352.962 de euro.


FOND PROPRIU. Bolojan a mai anuntat ca Administratia isi va constitui un fond de locuinte de serviciu ce se vor afla pe strazile Mihai Voda, Polona si Mihai Eminescu, iar pentru aceste spatii nu se vor mai prelungi contractele de inchiriere. In cazul celorlalte imobile ale RA-APPS, Bolojan a precizat ca vor fi prelungite contractele de inchiriere doar pana la sfarsitul anului. Miercuri, Guvernul a adoptat o hotarare prin care pune in vanzare, prin licitatie publica, mai multe active ale Regiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.