Ramura Cox a familiei Bancroft, care o include pe Jane Cox MacElree, ce detine 15% din Dow Jones, este cea mai divizata in legatura cu vanzarea companiei Dow Jones catre Rupert Murdoch si impiedica astfel tranzactia, informeaza Editorandpublisher.com
Ramura Cox a familiei Bancroft, care o include pe Jane Cox MacElree, ce detine 15% din Dow Jones, este cea mai divizata in legatura cu vanzarea companiei Dow Jones catre Rupert Murdoch si impiedica astfel tranzactia, informeaza Editorandpublisher.com, citand un articol din "The Wall Street Journal", relateaza NewsIn. La intalnirea de luni a familiei Bancroft, detinatoare a 64% din compania Dow Jones, 33 de membri ai familiei au fost intrebati direct sau prin telefon daca sunt de acord cu oferta de cumparare a companiei, in valoare de 5 miliarde de dolari, pe care a facut-o Rupert Murdoch, cel care controleaza News Corporation. Jane Cox MacElree a spus la intalnirea de luni ca nu e de acord cu tranzactia, intrucat se teme ca ar putea fi afectata independenta editoriala a "The Wall Street Journal", parte din compania Dow Jones. Doi dintre fiii lui Jane Cox MacElree sunt in favoarea vanzarii catre Murdoch, in timp ce al treilea fiu este impotriva, spun surse apropiate familiei, citate de Editorandpublisher.com. Cele patru fiice ale ei, inclusiv directorul Dow Jones, Leslie Hill, sunt de acord cu mama lor si refuza vanzarea.Decizia lui Jane Cox MacElree este deosebit de dificila, deoarece mare parte din puterea ei de vot provine nu doar de la actiunile pe care le detine, ci si din rolul ei de tutore al actiunilor pe care le detin verisorele ei Martha Robes, Jean Stevenson si Elizabeth Steele. Aceste trei surori sunt cei mai inflacarati suporteri ai vanzarii catre Murdoch, mai spune Editorandpublisher.com.In timpul intalnirii de luni, consultantii familiei Bancroft le-au cerut acestora sa ia o decizie in legatura cu vanzarea Dow Jones pana saptamana viitoare, dar mai multi membri ai familiei au spus ca nu sunt de acord sa le fie impus un termen limita. Familia Bancroft controleaza 64% din compania Dow Jones. Consultantii spun ca, pentru ca tranzactia sa aiba loc si compania sa fie vanduta lui Rupert Murdoch, trebuie ca membri ai familiei care detin impreuna 30% din actiuni sa voteze in favoarea tranzactiei. Rupert Murdoch, care controleaza News Corporation, a anuntat, la inceputul lunii mai, ca vrea sa cumpere Dow Jones si ca ofera 60 de dolari pentru o actiune, care era cotata la 36 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.