Impaduririle masive, renaturarea Luncii Dunarii si a luncilor raurilor interioare, crearea unor salbe de iazuri, reabilitarea amenajarilor de irigatii existente si realizarea altora noi sunt cateva din masurile pe care Ministerul Agriculturii le va i
Impaduririle masive, renaturarea Luncii Dunarii si a luncilor raurilor interioare, crearea unor salbe de iazuri, reabilitarea amenajarilor de irigatii existente si realizarea altora noi sunt cateva din masurile pe care Ministerul Agriculturii le va include in Strategia Nationala de reducere a efectelor secetei pe termen scurt si mediu, a anuntat ieri ministrul de resort, Decebal Traian Remes.


RENATURARI SI REIMPADUriRI. "Este vorba despre renaturarea Luncii Dunarii si renaturarea unor lunci ale raurilor interioare, pentru a avea rezerve de apa, in al doilea rand pentru a putea folosi acele acumulari de apa ca atenuare a viiturilor in anumite perioade cand putem fi amenintati de inundatii. Nu facem spargeri dirijate, ca sa ne ducem peste culturi agricole, ci reumplem de acolo de unde i-am dat drumul sa mearga spre Marea Neagra mai inainte", a declarat Remes.


REALIZARE In 15-20 de ani. De asemenea, Agricultura are in plan ample masuri de impadurire, pe 12% din suprafata tarii intr-un interval de 15 ani, cu bani din fonduri structurale de la UE, bugetul de stat si bugetele locale. Pentru elaborarea acestei strategii, ministerul condus de Remes a primit miercuri de la Guvern 3 milioane de lei. Documentul va fi gata peste trei luni, a spus Remes. Finalizarea acestor masuri va dura intre 15 si 20 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.