Intel a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Core 2, despre care spune ca ofera cu 28% mai multa performanta decit modelele anterioare.

Intel a lansat marti prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebookurilor, anunta un comunicat al companiei. „Notebookurile reprezinta segmentul de piata cu cea mai rapida crestere, existind solicitari tot mai mari din partea celor care isi doresc niveluri de performanta exceptionala pentru rularea de aplicatii video, a jocurilor sau a programelor de design, dar nu sint dispusi sa renunte la libertatea si flexibilitatea pe care le confera un notebook", a declarat Mooly Eden, vicepresedintele Intel si managerul general al Intel Mobile Platforms Group.

Procesorul mobil dual-core Intel Core 2 Extreme X7800, rulind la o frecventa de 2.6 GHz, ofera un nivel de performanta cu pina la 28% mai ridicat, comparativ cu procesoarele mobile Intel de generatie anterioara. In plus, pentru pasionatii de tehnologie care isi doresc un nivel de performanta superior, sistemul de protectie anti-overclocking al procesorului a fost indepartat.