ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private sunt primele trei companii autorizate sa administreze fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), a anuntat Comisia
ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private sunt primele trei companii autorizate sa administreze fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
"Asa cum este stabilit in Legea 411/2004 si in normele de aplicare ale acesteia, in cadrul procesului de autorizare a societatii de pensii ca administrator, se realizeaza si autorizarea primului prospect al schemei de pensii administrate privat elaborat si propus de catre administrator. Astfel, a fost aprobata autorizarea prospectului schemei de pensii administrate privat pentru fondul de pensii administrat privat pentru cei trei administratori autorizati", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.
De asemenea, odata cu autorizarea prospectelor schemelor de pensii administrate privat, s-a aprobat si avizarea actelor individuale de aderare, anexate prospectelor schemelor de pensii administrate privat, si anume fondul de pensii ING (ING Fond de Pensii), Pensia Viva (Aviva) si AZT Viitorul Tau (Allianz-Tiriac Pensii Private). Totodata, Consiliul autoritatii de reglementare a aprobat autorizarea ca broker de pensii private in vederea desfasurarii activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat a Salve Club Broker de Pensii Private. Potrivit legislatiei, procedura de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat incepe la 17 septembrie 2007. CSSPP va continua procesul de autorizare/avizare a entitatilor de pe piata pensiilor administrate privat. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.