Produsul Zilei

Raiffeisen Bank a extins de la 10 la 15 ani perioada maxima de rambursare a creditelor imobiliare dedicate intreprinderilor mici si mijlocii cu cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 5 milioane de euro. Creditul imobiliar poate fi folosit pentru achizitia, renovarea, extinderea sau reconstructia de imobile utilizate in activitatea de baza a IMM-urilor. Contributia minima a clientului a fost redusa de la 20 la 15% din valoarea totala a investitiei (avansul poate fi stabilit in functie de proiectul finantat). Creditul poate fi rambursat in rate lunare egale si beneficiaza de perioada de gratie de pina la sase luni in cazul extinderii imobilului.

Profit in crestere la Intercapital Invest

Casa de brokeraj Intercapital Invest a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 537.000 de lei, de aproximativ trei ori mai mult decit in primele sase luni ale anului 2006. Veniturile casei de brokeraj in primele sase luni au fost de 3,09 milioane de lei, in crestere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut. In primele sase luni ale anului, Intercapital Invest a inregistrat tranzactii cu actiuni in valoare de 365,2 milioane de lei (117 milioane de euro). Valoarea schimburilor cu obligatiuni efectuate de casa de brokeraj a fost de 114,9 milioane de lei.

Asitrans vrea afaceri de 50 de milioane de euro

Asitrans Asigurari are ca obiectiv atingerea unui volum al primelor subscrise de peste 50 de milioane de euro in anul 2008, in crestere cu peste 67% fata de rezultatul asteptat pentru acest an, previzionat la 30 de milioane de euro, a declarat directorul companiei, Bogdan Stan. Asitrans a intrat in structura grupului bulgar Eurohold, care a investit 12,5 milioane de euro pentru preluarea controlului asiguratorului roman, tranzactia incluzind achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Pauza la carduri de debit Raiffeisen

Raiffeisen Bank anunta ca in noaptea de 28 spre 29 iulie 2007, intre orele 00.00 si 5.00, va efectua un upgrade al sistemului informatic de procesare a cardurilor de debit. In consecinta, cardurile de debit emise de Raiffeisen Bank nu vor putea fi utilizate in intervalul mentionat, iar reteaua de POS-uri va fi oprita. Mentionam ca oprirea sistemului de carduri nu afecteaza cardurile de credit emise de Raiffeisen Bank, acestea putind fi utilizate in intervalul respectiv.

Titlurile Prospectiuni au picat pe bursa

Cotatia actiunilor Prospectiuni s-a diminuat, pina la ora 12.50, cu aproximativ 87%, la 63 de lei, dupa distribuirea a 11 actiuni gratuite pentru una detinuta, in cadrul majorarii capitalului social la 53,93 milioane de lei, care ar conduce la deprecierea teoretica a titlurilor de 12 ori. Actiunile Prospectiuni au fost tranzactionate fara limita procentuala de pret, ca urmare a faptului ca ieri a fost prima zi dupa data de inregistrare a majorarii de capital. Astfel, toti actionarii care au achizitionat titluri pina marti inclusiv primesc 11 actiuni gratuite pentru fiecare titlu detinut.

Noi curse low-cost spre Londra si Madrid

Compania aeriana britanica low-cost easyJet va lansa, pe 29 octombrie, alte doua curse, care vor face legatura intre Bucuresti si Londra, respectiv Madrid, dupa ce va incepe activitatea pe piata romaneasca in luna septembrie, a anuntat operatorul. Pe relatia Bucuresti-Londra, va exista o cursa zilnica, aceasta facind legatura intre Aeroportul International „Aurel Vlaicu" si Aeroportul Gatwick, costul unui bilet dus-intors incepind de la 73,81 euro, cu toate taxele incluse, se arata intr-un comunicat al companiei. Cursa spre Madrid este efectuata de patru ori pe saptamina, cu plecare tot de pe Aeroportul „Aurel Vlaicu" si sosire pe Aeroportul Barajas. Biletele pentru aceasta ruta vor avea preturi de 55,98 euro, cu taxe incluse.

Vinzarile Praktiker au urcat cu 81%

Operatorul german de magazine de tip „do-it-yourself" Praktiker a inregistrat vinzari nete de 108,4 milioane de euro in Romania, in primul semestru, in crestere cu 81,8% fata de perioada similara din 2006, al doilea avans raportat la nivelul grupului, dupa Bulgaria. Luind in calcul efectele variatiilor de curs valutar, avansul vinzarilor de pe piata romaneasca a fost de 71,1%, se arata intr-un raport financiar al grupului german. In termeni comparabili, rezultatul a crescut cu 31% fata de cel obtinut in prima jumatate a lui 2006, a anuntat Praktiker Romania, intr-un comunicat.

Ploaie de credite la Piraeus Bank

Valoarea imprumuturilor acordate de banca in primele sase luni s-a triplat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Creditele administrate de banca au urcat cu 230%, pina la 1,4 miliarde de euro, in timp ce activele totale au consemnat o crestere aproape similara pina la 1,75 miliarde de euro, anunta un comunicat al bancii. Cea mai mare crestere au inregistrat-o creditele acordate persoanelor fizice, care au ajuns la 437 de milioane de euro, de aproximativ opt ori mai mult decit in iunie 2006. De asemenea, valoarea creditelor acordate persoanelor juridice, pe segmentele corporate si IMM, a crescut cu 175%, la 776 de milioane de euro. Portofoliul de clienti ai bancii a crescut cu aproape 230% fata de iunie 2006, depasind 126.000.

80.000 de tone de motorina pe stoc

Administratia Nationala a Rezervelor de Stat va stoca 80.000 de tone de produse petroliere, cantitatea fiind stabilita de Guvern pe baza consumului de produse petroliere realizat in 2006. Cantitatea este cu 6% mai mare decit cea de anul trecut, iar cele opt companii petroliere care vor trebui sa constituie stocurile vor cheltui 75 de milioane de lei.

Sumele de peste 10.000 de euro, declarate

Sumele in numerar egale sau mai mari de 10.000 euro cu care persoanele fizice intra sau parasesc teritoriul statelor membre ale UE vor trebui declarate la autoritatea vamala in scris, pe un formular al carui model va fi stabilit de Autoritatea Nationala a Vamilor. Persoanele care nu vor completa acest formular vor fi amendate cu sume cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, iar banii nedeclarati vor fi confiscati.

Oferte pentru Doicesti

Sase companii sau consortii formate din firme straine sint interesate sa construiasca, in parteneriat cu Termoelectrica, o capacitate noua de productie a energiei electrice la sucursala Doicesti, pentru care au depus documentele de precalificare. Firmele interesate sint Electrabel (Belgia), Enel (Italia), Gaz de France si AES Corporation (SUA). In plus, au depus documentele de precalificare doua consortii, unul format din Electricité de France International si Edison (Italia), iar al doilea din Mechel International Holding (Elvetia) si Centralele Electrice Ungare.

Nou hotel de cinci stele in Bucuresti

Un grup de investitori italieni vrea sa investeasca peste 20 de milioane de euro in constructia unui hotel cu 100 de camere, clasificat la cinci stele, a declarat Vladimir Nerisanu, directorul Cagead Invest, agentia imobiliara care promoveaza proiectul. „Investitorii italieni au cumparat o cladire in centrul istoric al Bucurestiului, amplasata pe un teren de circa 1.300 de metri patrati. Aceasta va fi demolata, iar in locul ei va fi construit hotelul", a spus Vladimir Nerisanu.