Casa Fotbalului a fost plina de evenimente ieri, cand a avut loc un Comitet Executiv al FRF, Adunarea Generala a LPF si o intalnire a conducatorilor de cluburi cu arbitrii si cu observatorii.
A fost o incercare a conducerii fotbalului ro
Casa Fotbalului a fost plina de evenimente ieri, cand a avut loc un Comitet Executiv al FRF, Adunarea Generala a LPF si o intalnire a conducatorilor de cluburi cu arbitrii si cu observatorii.
A fost o incercare a conducerii fotbalului romanesc de a incerca sa faca un apel la calm si la competitivitate, care, evident, va fi uitat de indata ce incep competitiile. Dintre multele discutii s-ar evidentia faptul ca s-a decis, asa cum era de asteptat, ca actuala editie de campionat sa inceapa conform programului, adica vineri, chiar daca temperaturile sunt foarte ridicate. In plus, o miscare administrativa aparent fara insemnatate, mutarea comisiilor din jurisdictia FRF in cea a LPF, va starni mari polemici mai tarziu, cand vor incepe acuzatiile si solicitarile de depunctare a echipelor. Este suficient doar sa amintim ca, din luna iunie, s-a reintrodus in regulament articolul care aduce depunctarea cluburilor ai caror oficiali fac afirmatii jignitoare.
"FRF ne-a impus sa nu amanam Liga I, dadeam peste cap programul echipei nationale si incepe sa se si raceasca vremea. FRF are dreptate, iar noi fiind subordonati FRF, tinem cont de sugestia lor", a declarat ieri Dumitru Dragomir, completat de Mircea Sandu: "Clima va continua sa fie calda. Vom juca iarna mai mult si vara mai putin. Fiecare va trebui sa aiba nocturna in urmatorii trei ani, mi se pare ca este prevazut si in manualul de licentiere. Echipele noastre intra in cupele europene, nu stim ce vor face cele doua echipe in Intertoto, e si echipa nationala. Apoi, Ministerul Sanatatii a anuntat ca de joi e cod verde, 32-33 de grade, sa speram ca in weekend se va juca in bune conditii". Cei doi au explicat si problemele legate de comisii, faptul ca nu este prevazut nicaieri in Regulament cine trebuie sa le aiba sub control, motiv pentru care s-au adresat ANS-ului si forurilor juridice. "Singura problema a reprezentat aplicarea regulamentului in privinta comisiilor, daca apartin LPF sau FRF, dar am cazut de acord cu Mircea Sandu ca interpretarea s-o faca specialistii sau Curtea Suprema de Justitie. In lege spune clar ca ligile sunt autoritatile disciplinare. LPF va alcatui repede cele trei comisii, daca legea va fi interpretata asa cum credem noi, comisiile vor ramane la LPF. Nici eu, nici Mircea Sandu n-avem nici un interes, cine ia comisiile isi ia belea, isi ia nenorocire pe cap. Va fi un an greu, cu depunctari", a spus Dragomir. Apoi Mircea Sandu a anuntat ca FRF a ratificat cele doua decizii ale TAS, adica procesele pierdute de Poli Timisoara cu Claudio Zambon si "cazul "CSM Resita". "Comitetul Executiv a avut de aprobat si doua decizii ale TAS. Una priveste cuantumul cheltuielilor arbitrare pe care Poli Stiinta Timisoara trebuie sa le achite Politehnicii lui Zambon, 10.500 de franci elvetieni, in termen de 15 zile. Apoi, FRF trebuie sa plateasca 22.500 de franci elvetieni cheltuieli arbitrare catre CSM Resita", a spus Sandu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.