CERNOBIL. Compania franceza Novarka va construi un nou sarcofag peste cel care acopera in prezent centrala nucleara de la Cernobil, relateaza Hotnews. Anuntul a fost facut de ministrul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, Nestor Sufrici, care a prec
CERNOBIL. Compania franceza Novarka va construi un nou sarcofag peste cel care acopera in prezent centrala nucleara de la Cernobil, relateaza Hotnews. Anuntul a fost facut de ministrul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, Nestor Sufrici, care a precizat ca un contract va fi semnat in octombrie. "Suma prealabila este de 490 de milioane de euro pentru construirea unui nou invelis protector", a spus Sufrici. Principala functie a sarcofagului este de a asigura timp de 100 de ani protectia personalului angajat al centralei si a mediului inconjurator de influenta surselor de radiatii ionice. (I.C.)   ALIATI - NEMULTUMIRI. CIA a indus in eroare serviciile secrete britanice (MI6) in legatura cu arestarea si tratamentul aplicat suspectilor de terorism care au fost inchisi la baza Guantanamo. Presa britanica citeaza concluzia unui raport redactat de o Comisie de Informatii si Securitate, document ce i-a fost prezentat premierului Gordon Brown. Disputa dintre cele doua servicii de informatii a fost generata de asigurarile date de CIA potrivit carora suspectii extradati vor fi judecati, iar numarul lor se va limita la cei retinuti in Afganistan. Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, serviciile britanice de informatii au realizat ca autoritatile americane aresteaza si suspecti care nu au nici o legatura cu Afganistanul. (I.C.)   IRONIE. Memorialul pe care autoritatile americane l-au amplasat in Pennsylvania, in zona unde s-a prabusit, la 11 septembrie 2001, zborul 93, deturnat de teroristi, este extrem de criticat in SUA. Potrivit lui Alec Rawls, autorul unei carti pe aceasta tema, monumentul nu este decat o moschee care omagiaza islamul. Mai mult, fatada constructiei va fi orientata chiar spre Mecca, spune Rawls.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.