Guvernul german are in vedere impunerea unei taxe ecologice in valoare de un eurocent pe kilowatt/ora de electricitate sau de litru de combustibil de incalzire consumat, fondurile colectate urmand a fi utilizate pentru combaterea incalzirii climatice
Guvernul german are in vedere impunerea unei taxe ecologice in valoare de un eurocent pe kilowatt/ora de electricitate sau de litru de combustibil de incalzire consumat, fondurile colectate urmand a fi utilizate pentru combaterea incalzirii climatice.
Taxa ar permite finantarea unui program de subventii de un miliard de euro pe an, vizand incurajarea economiilor de energie. Documentul redactat de ministrul Mediului, Sigmar Gabriel, prevede, intre altele, dezvoltarea cogenerarii (productia combinata de electricitate si de caldura), ajutoare financiare pentru reabilitarea locuintelor si incurajarea achizitionarii de instalatii de incalzire cu consum mai mic de combustibili.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.