Rapidul a cistigat Supercupa Romaniei, trecind de Dinamo cu 7-6 in urma loviturilor de departajare.

Cea mai asteptata editie de campionat a fost prefatata de un derby anost intre Dinamo si Rapid, chiar daca in joc era pus primul tr
Rapidul a cistigat Supercupa Romaniei, trecind de Dinamo cu 7-6 in urma loviturilor de departajare.

Cea mai asteptata editie de campionat a fost prefatata de un derby anost intre Dinamo si Rapid, chiar daca in joc era pus primul trofeu al sezonului, Supercupa, dar mai ales legitimarea favoritilor in cursa pentru editia viitoare a Ligii Campionilor. Cu tot mai putini jucatori in lot, dupa ce Copos l-a vindut dusmanilor din Ghencea pe Rada cu doar citeva ore inainte de fluierul de start, pierzindu-l cam in acelasi timp si pe Herea in favoarea aceleiasi Steaua, Rapidul parea o prada usoara pentru "ciinii" caliti numai cu victorii in amicale. Dupa primele 45 de minute, "catenaccio" pregatit de italianul Bergodi a rezistat fara probleme, tabela raminind intacta si dupa 90 de minute, parca pentru a-I testa rezistenta fizica a arbitrului Istvan Kovacs, pariul cistigat de Ionut Lupescu la acest meci.

Mai mult, pragmatismul italian a dat roade in prelungiri, in minutul 109 Burdujan marcind, gratie unui marcaj aproximativ al lui Blay, cu o lovitura de cap, golul care putea aduce din nou trofeul in Giulesti. Reusita atacantului visiniu, coroborata cu potolirea caniculei, a mai inviorat atmosfera pe maidanul peticit cu bucati de iarba de pe "Lia Manoliu".

In momentul in care giulestenii pregateau sampania, Danciulescu a reusit sa restabileasca egalitatea, 1-1, tot printr-o lovitura de cap, la o centrare venita de la Cristea. A fost doar o aminare a verdictului, pentru ca giulestenii au avut mai mult noroc la loviturile de departajare. Dupa cinci reusite de fiecare parte, dinamovistul Pulhac a tras pe linga poarta, iar rapidistul care deschisese scorul, Burdujan, nu a gresit tinta, aducind Rapidului a patra Supercupa. Dinamo ramine cu un singur trofeu in palmares si cu o noua infringere in fata Rapidului in aceasta comeptitie.

Galerile s-au unit impotriva lui Dragomir "La puscarie, Mitica la puscarie", au strigat la unison cele doua galerii rivale, deranjate de proiectul de lege antiviolenta initiat, printre alte institutii, si de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Tonul a fost dat de fanii formatiei la care Mitica Dragomir este membru fondator, dinamovistii afisind la stadion un intreg arsenal cu care si-au aparat dreptul de "ultras". "Decizii hilare, un nebun cu probleme judiciare" scria pe bannerul scos la iveala de galeria dinamovista in prima repriza, recitalul galeriei dinamoviste continuind cu alt mesaj: "Ultrasii viitori colegi de celula cu cei care omoara si fura".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.