CE BEM, CE MANCAM
Cei cinci aditivi alimentari, grasimile vegetale hidrogenate si zaharurile cu index glicemic ridicat fac ca acest produs sa nu fie recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza.


Jacobs Ice Coffee este, dupa
CE BEM, CE MANCAM
Cei cinci aditivi alimentari, grasimile vegetale hidrogenate si zaharurile cu index glicemic ridicat fac ca acest produs sa nu fie recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza.


Jacobs Ice Coffee este, dupa parerea producatorilor, un "amestec delicios de cafea solubila cu zahar si aroma de lapte", care are in compozitie: "zahar, sirop de glucoza, lapte praf degresat, ulei vegetal hidrogenat, cafea solubila (7%), proteina din lapte, stabilizator (E 340 - fosfati de potasiu), emulsificatori (E 471 - mono si diglidceride ale acizilor grasi, lecitina din soia - E 322), arome (naturale si natural identice), agent antiaglomerare (E 551 - dioxid de siliciu amorf), agent de ingrosare (E 415 - guma xantan). Poate contine urme de alune, migdale si alte varietati similare". Producatorul ofera informatiile nutritionale detaliat: pentru 100 de grame de produs - 415 kcal, pentru un plic preparat cu apa - 75 kcal, iar pentru un plic preparat cu lapte semidegresat - 146 kcal.


ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune, analizand eticheta, ca produsul are un profil nutritional dezechilibrat, continand un exces de zaharuri cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat (zaharoza, sirop de glucoza). De asemenea, amestecul contine grasimi vegetale hidrogenate nesanatoase si o serie de aditivi alimentari cu efect de stabilizare, emulgator, arome naturale si sintetice, agenti de ingrosare si antiaglomerare. Produsul ca atare are o densitate calorica foarte ridicata, insa preparat cu apa sau cu lapte are o valoare energetica moderata spre medie. De asemenea, amestecul contine o sursa de cofeina, de care consumatorii trebuie sa tina cont.   


CONCLUZII. Din cauza sursei de cofeina si a grasimilor vegetale hidrogenate, specialistul nostru nu recomanda produsul copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinand cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la alune si la migdale vor testa in prealabil toleranta la acest produs, consumand mai intai o cantitate mica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.