Pentru prima oara in istoria baschetului feminin romanesc, reprezentativa de senioare are sanse sa obtina calificarea la intrecerile olimpice de la Beijing. Calificate la Euro 2007, tricolorele pregatite de francezul Marc Silvert au ca obiectiv clasa
Pentru prima oara in istoria baschetului feminin romanesc, reprezentativa de senioare are sanse sa obtina calificarea la intrecerile olimpice de la Beijing. Calificate la Euro 2007, tricolorele pregatite de francezul Marc Silvert au ca obiectiv clasarea pe unul din primele cinci locuri la turneul final continental, performanta care acorda dreptul de participare la turneul preolimpic.
Aflata in plina campanie de calificare la JO 2008, reprezentativa feminina de baschet a Romaniei si-a inceput de marti pregatirile pentru participarea la turneul final al Euro 2007, intreceri care se vor derula in perioada 24 septembrie - 7 octombrie, in Italia. La reunirea lotului in Poiana Brasov, presedintele FRB, Carmen Tocala, l-a prezentat jucatoarelor pe noul antrenor, francezul Marc Silvert, tehnician cu o carte de vizita impresionanta, cu numeroase prezente in finalele EuroLigii. "Noul antrenor a comunicat sistemul de pregatire dar si ce asteapta de la jucatoare. Am anuntat oficial obiectivul, calificarea la JO 2008, indeplinirea acestuia obligand o clasare pe unul din primele cinci locuri la Europene", a declarat Tocala, adaugand ca programul de pregatire este foarte dificil, cu patru antrenamente pe zi. "Primul antrenament este fizic, timp de o ora, inainte de micul dejun. Urmeaza sala de forta si antrenamentul in sala, la Brasov, timp de trei ore, iar seara, cand ele sunt deja obosite, antrenorul le cere maximum de concentrare la antrenamentul mental si de vizionare a casetelor video. Marc Silvert doreste sa obtina concentrare maxima in situatii de oboseala, asa cum va fi si la meciurile oficiale", a mai punctat presedintele FRB. In cantonamentul din Poiana Brasov sunt prezente 15 jucatoare, in frunte cu experimentatele Pascalau, Ciocan, Brosovszky, Parau, Dragusin, Nagy si Toma, iar in urmatoarele zile se vor alatura si sperantele Pop, Hutanu si Pavel, care au contribuit decisiv la promovarea junioarelor in prima divizie europeana. Reamintim ca la turneul final continental, Romania va evolua in grupa B, alaturi de Belgia, Germania si Lituania, iar echipele clasate la finalul Euro 2007 pe locurile 2-5 obtin calificarea la turneul preolimpic impreuna cu vicecampioanele celorlalte continente, primele cinci pozitii din aceasta competitie primind vizele pentru JO de la Beijing.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.