Asitrans Asigurari are in vedere pentru anul viitor subscrierea unui volum total de prime de peste 50 milioane euro, cu 67% mai mult fata de rezultatul asteptat pentru acest an, a declarat ieri directorul general al companiei, Bogdan Stan."La jumatat
Asitrans Asigurari are in vedere pentru anul viitor subscrierea unui volum total de prime de peste 50 milioane euro, cu 67% mai mult fata de rezultatul asteptat pentru acest an, a declarat ieri directorul general al companiei, Bogdan Stan."La jumatatea acestui an, Asitrans a raportat venituri din prime de 14,5 milioane euro. Deci, suntem in grafic. Pana in 2010, Asitrans vrea sa atinga o cota de 3-4% din piata asigurarilor generale din Romania", a spus Stan.Compania Asitrans a intrat in structura grupului bulgar Eurohold, care a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea controlului asiguratorului roman, tranzactia incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing. "In cadrul operatiunii de majorare a capitalului social din luna august, cand se va discuta o infuzie de 12,1 milioane lei, la 24,2 milioane lei, va participa si Eurohold. La incheierea operatiunii, grupul bulgar va controla 75% din Asitrans", a spus Stan.Totodata, acesta a mai spus ca planurile de dezvoltare ale companiei mai includ si deschiderea in acest an a unei sucursale in Ungaria, planuri ce vor fi sustinute de o infuzie de capital de cel putin cinci milioane euro."Compania va dezvolta o noua linie de business, urmand sa debuteze si pe asigurarile private de pensii, mai ales ca noul actionar majoritar detine in Bulgaria si o societate care activeaza pe acest segment de activitate", a afirmat reprezentantul Asitrans.Potrivit lui Stan, Asitrans isi va schimba denumirea in Euroins Romania, proces aflat in plina desfasurare, urmand sa fie incheiat pana la finele anului 2007. Intre 2007 si 2010, grupul bulgar planuieste sa investeasca circa 30 milioane euro in asigurari, leasing si servicii financiare in franciza in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.