Aprecierea leului produce pierderi agentiilor de turism care au semnat contracte cu clientii pentru acest sezon inca de anul trecut, se arata intr-un comunicat al ANAT. Pe de alta parte, nu este normal ca hotelierii sa factureze turistii straini la c
Aprecierea leului produce pierderi agentiilor de turism care au semnat contracte cu clientii pentru acest sezon inca de anul trecut, se arata intr-un comunicat al ANAT. Pe de alta parte, nu este normal ca hotelierii sa factureze turistii straini la cursuri interne artificiale, cu mult peste nivelul bancii centrale, provocand astfel pierderi substantiale operatorilor de turism care au adus clientii, apreciaza agentiile de turism. "Avand in vedere ca acum se incheie majoritatea contractelor pentru incoming pentru anul 2008 si ca majoritatea hotelierilor solicita preturi in lei ce includ o crestere de minim 10% prin raportarea la un leu intarit, ne exprimam ingrijorarea cu privire la succesul pe care il poate avea Romania ca destinatie pentru turistii straini, in conditiile in care nu se bucura de cea mai buna imagine", se arata in comunicatul ANAT. Reprezentantii asociatiei apreciaza ca, prin cresterea artificiala de preturi, Romania nu va mai fi capabila sa atraga turisti straini, cu atat mai mult cu cat turismul romanesc este deficitar in privinta infrastructurii, modernizarii hotelurilor, pregatirii personalului si calitatii serviciilor. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.