Pe 26 mai, la finala Cupei Romaniei (Rapid - "Poli" Timisoara, scor 2-0), trebuia sa aiba loc o actiune antirasism, promovata de FRF, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si European Roma Grassroots Organisation, la care era invitat sa
Pe 26 mai, la finala Cupei Romaniei (Rapid - "Poli" Timisoara, scor 2-0), trebuia sa aiba loc o actiune antirasism, promovata de FRF, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si European Roma Grassroots Organisation, la care era invitat sa participe si presedintele Traian Basescu. Actiunea a fost anulata, oficial fara nici o legatura cu incidentul cu conotatii rasiste in care a fost implicat seful statului (n.r. - cel al declaratiilor facute la adresa unei ziariste de la Antena 1, in ziua referendumului, pe 19 mai), iar Mircea Sandu a promis ca ea se va tine la Supercupa Romaniei.
Ieri, pe site-ul federatiei era insa anuntat, in deschiderea partidei Dinamo - Rapid, un meci intre doua licee bucurestene, Mircea Eliade si Spiru Haret, in cadrul unei campanii antidrog, organizata de FRF, Agentia Nationala Anti-Drog si Brigada Internationala Anti-Drog. Sigur, initiativa este mai mult decat laudabila, mai ales daca tinem seama ca Sandu are toate motivele sa fie mai interesat de lupta antidrog decat de cea antirasism. Probabil ca recentul anunt al fiicei sale, Raluca, legat de revenirea in Romania pentru organizarea nuntii, dupa o mare perioada de absenta care a intervenit dupa declansarea scandalului "Cocaina pentru VIP-uri", a fost un motiv suficient pentru seful federatiei. Numai ca, pentru finala Cupei Romaniei, UEFA alocase deja forului de la Bucuresti o suma de 30.000 de euro pentru organizarea actiunii antirasism, bani pe care federatia ii poate pierde. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.