In urma rezultatelor deosebite obtinute in ultima vreme de reprezentativa tricolora de seniori, dar si a faptului ca la Oradea a aparut de mai mult timp o "bijuterie" de bazin olimpic, conducerea FR Polo a demarat de mai multe saptamani o serie de di
In urma rezultatelor deosebite obtinute in ultima vreme de reprezentativa tricolora de seniori, dar si a faptului ca la Oradea a aparut de mai mult timp o "bijuterie" de bazin olimpic, conducerea FR Polo a demarat de mai multe saptamani o serie de discutii si negocieri cu oficialitatile locale pentru organizarea Campionatului European din 2010 in colaborare cu orasul maghiar Debrecen.
Pentru prima data in istorie, Romania se poate incumeta sa depuna la LEN dosarul pentru obtinerea dreptului de organizare a unui turneu final european de seniori. Si asta, pentru ca bazinul olimpic din Oradea, construit la standarde internationale de catre edilii locali, a fost omologat de LEN. In plus, conducerea forului european a apreciat pozitiv modul in care au fost organizate in aceeasi locatie Europenele rezervate juniorilor si a lasat sa se inteleaga ca bazinul olimpic din Oradea ar putea gazdui cea mai importanta competitie a Batranului Continent. In urma acestor semnale primite de la LEN, oficialii FRP au si demarat discutii si negocieri cu edilii oraselor Oradea si Debrecen, urmand ca pentru prima data in istoria poloului european, intrecerile continentale din 2010, atat cele masculine, cat si cele feminine, sa se desfasoare in doua tari: Romania si Ungaria! "Impreuna cu presedintele George Gaita, am avut deja discutii cu oficialii federatiei din Ungaria si cu edilii din Oradea si urmeaza sa inaintam Guvernului un proiect, pentru ca la organizarea unui turneul final european este nevoie de o garantie guvernamentala in privinta fondurilor. Bugetul pentru organizarea unei astfel de competitii va fi foarte mare, normal, dar speram ca Guvernul sa se implice si sa ne sprijine, la fel cum ne-a promis ca o va face si in demararea proiectului de constructie a 70 de bazine in toata tara", ne-a spus secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu, adaugand ca Romania si Ungaria se vor lupta pentru obtinerea organizarii Euro 2010 cu Italia, Rusia si Olanda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.