Cotidianul prezinta citeva dintre cele mai reusite modele de roboti de bucatarie, aparate elctrocasnice care va pot scurta timpul petrecut in bucatarie.

Traim intr-o era in care robotii preiau tot mai mult din activitatile noastre cotidiene. Nu mai este de mult un lux sa iti dotezi casa cu aspirator, masina de spalat sau cu alte echipamente care iti fac viata mai usoara. Rationamentul este valabil si in bucatarie. Pentru ca avem din ce in ce mai putin timp de alocat gatitului, robotii de bucatarie au devenit un „accesoriu" obligatoriu. Nu am ajuns inca in stadiul de a gasi un inlocuitor pentru aproape orice activitate nu foarte placuta, cum ar fi de exemplu „umanoizii" inventati de japonezi care stiu sa va serveasca cu o ceasca de ceai si chiar sa spele vasul dupa aceea. Nici nu avem restaurante, cum exista in Hong Kong, in care clientii sint serviti de catre masinarii. Cu toate acestea, pentru cei care au placerea gatitului, un robot de bucatarie este o necesitate minima. Si nici nu mai sint atit de scumpi, de vreme ce functiile lor sint din ce in ce mai complexe. Un robot de bucatarie cu performante medii va poate ajuta sa tocati si sa taiati carne, sa stoarceti fructe sau sa va preparati bautura preferata. Totul cu putin efort si timp.

Philips HR 7758Contine un vas cu o capacitate de 2,5 litri uscat si de 1,7 litri lichid. Capacitatea de framintare este de pina la 1,2 kg de aluat. Modelul indeplineste si functia de blender, functiile unei masini de tocat cu o capacitate de pina la 1,3 kg carne/minut, precum si functia unei prese pentru citrice. Pret: 959 lei. Produsul poate fi achizitionat din magazinele Flanco. Bosch MUM 4655Modelul are o putere de 550 W, 4 viteze, capacitate de 2 kg, accesorii: castron, capac, cirlige de framintat, teluri de batut si amestecat, mixer, tocator, discuri pentru taiat si maruntit. Pret: 849,90 lei. Produsul poate fi cumparat din magazinele DOMO. Moulinex FP 7131Are o putere de 800 W, o capacitate a vasului de 3 litri. Modelul mai indeplineste si functia unui blender, avind o capacitate a vasului de 1,5 litri, precum si functia de storcator de fructe si a unei masini de tocat carne. Pret: 687,9 lei. Produsul poate fi achizitionat comandind online pe www.electroland.ro Philips HR7768Modelul poate fi utilizat ca robot de bucatarie, blender, storcator de fructe, masina de tocat carne, razatoare, cutit universal si tel mecanic. Capacitatea maxima de lichide a aparatului este de 1,7 litri, iar capacitatea maxima de aluat este de 2,5 litri. Ca viteza, aparatul este dotat cu sistemul smart control si are o putere de 1.000 W. Pret: 839,90 lei. Produsul poate fi achizitionat din magazinele Altex.