In perioada 25-29 iulie, B-EST International Film Festival (IFF) va prezenta la Targu Mures, in cadrul sectiunii "Best of Film Festivals" al Festivalului Peninsula, trei dintre cele mai apreciate filme care au fost selectate pentru editia 2007 a fest
In perioada 25-29 iulie, B-EST International Film Festival (IFF) va prezenta la Targu Mures, in cadrul sectiunii "Best of Film Festivals" al Festivalului Peninsula, trei dintre cele mai apreciate filme care au fost selectate pentru editia 2007 a festivalului B-EST IFF.
Cel de-al XIII-lea film al lui Kim Ki-duk, a carui proiectie are loc maine (orele 18.00), "Time" (Japonia/Coreea de Sud, 2006) se deschide cu secvente ce prezinta o femeie in timpul unei operatii de chirurgie plastica. Ne-am putea astepta ca un asemenea inceput sa duca la un film despre frumusete ca obsesie a societatii? Vineri, la pranz, va rula documentarul "O zi din viata lui Andrei Arsenevitch (Franta, 2000) - scenariul si regia Chris Marker -, un omagiu adus lui Andrei Tarkovski (foto). Unul dintre putinele materiale filmate avandu-l ca protagonist pe marele regizor rus; filmul include si intalnirea dintre Andrei Tarkovski si fiul sau, dupa aproape 20 de ani, un moment deosebit de emotionant si ecranizat pe masura. Documentarul lui Ben Hopkins "37 Uses For a Dead Sheep" (Marea Britanie, 2006) prezinta povestea unui trib de aproape 2000 de oameni (Pamir Kirghiz) din regiunea Pamir a Asiei Centrale. In ultimii 27 de ani, au trait in exil in Turcia de est, iar in 2005, o echipa de filmare anglo-turca a ajus in satul lor pentru a lucra impreuna si a le depana povestea. Proiectia este programata duminica, la orele 15.00. Amanunte suplimentare gasiti pe site-ul festivalului (www. peninsula.ro). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.