Politistii bucuresteni au reconstituit ieri momentul odioasei crime din soseaua Panduri din Capitala. Aurel Preda, in varsta 31 de ani, ucigasul Alinei Barac, contabila Companiei de Autostrazi din cadrul Ministerului Transporturilor, a fost adus, ier
Politistii bucuresteni au reconstituit ieri momentul odioasei crime din soseaua Panduri din Capitala. Aurel Preda, in varsta 31 de ani, ucigasul Alinei Barac, contabila Companiei de Autostrazi din cadrul Ministerului Transporturilor, a fost adus, ieri, la locul faptei. El a marturisit ca a omorat-o pe tanara de 21 de ani din gelozie deoarece, in loc sa-i spuna pe nume, victima a spus numele altui barbat.
Cadavrul Georgetei Alina Barac a fost descoperit in noaptea de duminica spre luni, intr-un apartament situat in blocul P20, de pe soseaua Panduri. Corpul neinsufletit a fost gasit de sora Alinei care tocmai se intorsese de la mare. Victima era legata cu un cearceaf de gat, de maini si de picioare. Cercetarile ulterioare si autopsia au demonstrat ca tanara a murit asfixiata. La doua zile dupa descoperirea cadavrului, a fost descoperit si autorul crimei. Aurel Preda a marturisit imediat ca el este cel care a omorat-o pe tanara. In urma perchezitiilor efectuate in apartamentul sau, politistii au gasit mai multe bunuri care au apartinut acesteia.
Filmul crimei
Dupa ce a ajuns in arestul Politiei Capitalei, Aurel Preda a povestit anchetatorilor cum s-au derulat evenimentele. Acesta a declarat ca vinerea trecuta a fost sunat de Alina pentru a se intalni. Cei doi erau prieteni de trei ani. El a ajuns in apartamentul din soseaua Panduri in jurul orei 19.00, care apartine parintilor Alinei. Asa cum reiese din cele povestite de criminal, el si cu Alina ar fi mancat ceva apoi s-au uitat la televizor. Dupa care, sustine Preda, au intretinut relatii sexuale. La scurt timp dupa miezul noptii, tanara l-a strigat pe barbat dar, in loc sa ii spuna pe nume, i-a spus "Ionut". Daca, in prima faza, barbatul s-a aratat mirat, atunci cand tanara l-a strigat a doua oara cu acelasi nume, lucrurile au degenerat.
S-a uitat la ea cum moare
Criminalul sustine ca nu stia de cealalta relatie pe care Alina ar fi avut-o cu un alt barbat pe nume Ionut. Totusi, din cele povestite de apropiatii victimei, Alina ar fi avut o relatie si cu un coleg de serviciu pe nume Ionut, care dura de patru ani. Se pare ca nici unul dintre barbati nu stia de existenta celuilalt. Cert este ca, dupa un schimb de replici dure, Aurel Preda a trantit-o pe tanara la pamant. Apoi a luat un cearceaf, l-a facut sul, si a legat-o pe Alina cu fata in jos. El a spus in fata criminalistilor ca s-a uitat la ea cum moare. Apoi a luat mai multe bunuri de ale Alinei (telefoane si bijuterii) a plecat si s-a plimbat prin oras. A fost gasit ieri dimineata in locuinta sa din cartierul bucurestean Drumul Taberei. Criminalul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preveniva pentru o perioada de 29 de zile.
La reconstituirea de ieri, oamenii legii au adus si un manechin care a jucat rolul victimei. Timp de circa o ora, procurorul si politistii au asistat la demonstratia facuta de criminal. La iesirea din blocul in care a avut loc crima, procurorul criminalist Alexandru Bogdan Georgescu a declarat ca autorul omorului este cercetat pentru omor deosebit de grav si talharie. Pentru fapta sa, barbatul risca intre 15 si 25 de ani de inchisoare sau chiar inchisoare pe viata. Aurel Preda este nascut in Bucuresti si are doar 10 clase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.