Vienna Insurance Group va deveni cel mai mare actionar al celei de-a doua companii romanesti de asigurari.

Ioan Niculae, actionarul majoritar indirect al Asirom, a doua mare firma de asigurari din Romania, a vindut ieri, pe piata deal a bursei Rasdaq, 30,51% din capital companiei austriece Vienna Insurance Group pentru 146 de milioane de lei (46,79 milioane de euro). „Impreuna cu Vienna Insurance Group vrem sa facem din Asirom unul dintre cei mai importanti asiguratori din Europa Centrala si de Est", a declarat Ioan Niculae pentru MEDIAFAX. El a adaugat ca nu intentioneaza sa vinda alte actiuni Asirom. Niculae este proprietarul Interagro, companie care detinea anterior tranzactiei 50% din actiunile Asirom. Niculae mai controleaza circa 8,3% din Asirom prin intermediul rafinariei Astra Ploiesti.

Titlurile Asirom au atins, in sedinta de ieri, cresteri de pina la 22%, la 1,22 lei pe unitate, dupa ce luni au inregistrat un avans de 11,73%, la un leu pe actiune, in urma zvonurilor privind o eventuala preluare a companiei de catre Vienna Insurance Group. Asirom este al doilea jucator pe piata asigurarilor, avind o cota de 10,46%.

Vienna Insurance Group mai este prezenta direct sau indirect si in actionariatul companiilor Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras, care detineau, cumulat, o cota de piata de circa 15%. Vienna Insurance Group din Austria este unul dintre liderii de piata din Europa Centrala si de Est, cu activitati in 20 de state.