Datele date publicitatii de catre Greenpeace si Institutul Spaniol de Cercetari Oceanice releva faptul ca Marea Mediterana este cea mai poluata mare din lume, informeaza El Pais si pravda.ru.  MIZERIE. "Cea mai murdara mare din lume

Datele date publicitatii de catre Greenpeace si Institutul Spaniol de Cercetari Oceanice releva faptul ca Marea Mediterana este cea mai poluata mare din lume, informeaza El Pais si pravda.ru.  MIZERIE. "Cea mai murdara mare din lume este considerata Marea Mediterana,. Apele marii sunt poluate mai ales in orasele de port, ele fiind extrem de periculoase pentru sanatatea omului" scrie ziarul spaniol El Pais. Din datele prezentate de Organizatia Internationala pentru Protectia Mediului a€žGreenpeace" si Institutul Spaniol de Cercetari Oceanice, reiese ca la fiecare metru cub de apa din marea Mediterana revin 33 de tipuri de deseuri, iar pentru fiecare litru de apa revin 10 grame de produse petroliere! Anual, in Marea Mediterana se varsa intentionat sau accidental mai mult de 400 mii tone de produse petroliere, la fiecare kilometru de fund maritim gasindu-se 1900 de diverse obiecte, care sunt deseuri. Mai mult, un pericol pentru flora si fauna marii il reprezinta deseurile din plastic, concetrate excesiv de mult la malurile Mediteranei. Cele mai poluate regiuni ale litoralului spaniol sunt Barcelona si Algeciras. Unul din motivele poluarii il reprezinta lipsa de civilizatie a oamenilor, ei aruncand frecvent deseuri plastice de pe mal in mare. Pe malurile marii Mediterane locuiesc 150 milioane de oameni, iar 200 de milioane vin anual pentru odihna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.