IBM a anuntat ca solutia sa de virtualizare a obtinut rezultate excelente la testele realizate de Consiliul pentru Performanta Stocarii - Storage Performance Council (SPC), demonstrand ca este cea mai performanta solutie de virtualizare a stocarii din lume, atingand viteze cu pana la 75 de procente mai mari decat solutia precedenta.
Rezultatul de peste 4 ani de inovatie sustinuta, solutia de virtualizare a stocarii IBM SAN Volume Controller (SVC) permite clientilor sa obtina reduceri substantiale ale consumului de energie, crescand in acelasi timp nivelul de perfomanta al centrului de date. Se implinesc patru ani in aceasta saptamana de cand IBM a lansat prima data solutia SAN Volume Controller.
Tehnologiile de virtualizare ajuta clientii sa-si desfasoare activitatea pe mai putine servere, sa reduca volumul energiei consumate si facturile de mentenanta si sa simplifice infrastructurile IT. Prin cresterea utilizarii virtualizarii folosind SVC, clientii pot diminua substantial cheltuielile energiei consumate. In prezent, multe companii folosesc intre 30 si 50 de procente din capacitatea de stocare disponibila, dar un studiu recent referitor la clientii care folosesc solutia SVC, realizat de Forrester Consulting, a conchis ca aceasta solutie poate ajuta la imbunatatirea utilizarii stocarii cu pana la 30 de procente si ajuta la reducerea cresterii capacitatii de stocare cu pana la 20 de procente.
"Rezultatul uimitor obtinut de SVC releva faptul ca IBM este in continuare lider in ceea ce priveste performanta in domeniul stocarii", a declarat Barry Rudolph, vice-presedinte in cadrul IBM System Storage.
IBM SVC este una dintre tehnologiile incluse in proiectul Big Green pe care IBM l-a lansat in luna mai 2007. Proiectul Big Green consta in produse si servicii noi sau deja existente, eficiente din punct de vedere energetic si intr-o strategie de a reduce consumul de energie al unui centru de date pentru IBM si clientii sai.
Testele SPC permit companiilor din domeniul stocarii de date sa masoare performanta reala a sistemelor hardware de stocare si a sistemelor software de a procesa volume mari de informatii, care sunt apoi verificate de membrii Consiliului pentru Performanta Stocarii pentru consistenta si claritate. Rezultatele au relevat o performanta de nivel mondial care permite clientilor sa proceseze mai multe informatii cu un cost mai mic pentru atingerea obiectivelor de afaceri.