Grupul HP a facut o oferta companiei Opsware de 14,25 dolari pentru o actiune, pret cu 38,6% mai mare decat cotatia de 10,28 dolari pe unitate consemnata vineri la inchiderea bursei Nasdaq.
Preluarea companiei Opsware face parte dintr-o serie de achizitii facute de HP, printre care cumpararea firmei Mercury Interactive anul trecut pentru 4,5 miliarde dolari si a companiei Peregrine Systems pentru 425 milioane de dolari on 2005.
Dupa finalizarea tranzactiei, Opsware va face parte din divizia de programe informatice a concernului Hewlett-Packard. O mare parte dintre cei 550 de angajati ai Opsware se asteapta sa fie transferati la compania HP.
Cumpararea firmei Opsware de catre HP este supusa conditiilor institutiilor americane de reglementare, iar preluarea ar putea fi oncheiata on ultimul trimestru al anului financiar al HP.
Opsware Inc. este un furnizor de solutii software pentru companii, agentii guvernamentale si furnizori de servicii. Aplicatiile sale software gestioneaza automat datele, fac legatura intre mai multe servere, aplicatii, si alte dispozitive de retea, putand sa descopere, raporteze, schimbe, securizeze si reconfigureze servere si programe.