Desi canicula bate discret in retragere, totusi meningita persista, alte noi cazuri fiind inregistrate la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti. Cei mai multi pacienti diagnosticati cu meningita sunt din sud-estul tarii.  


Desi canicula bate discret in retragere, totusi meningita persista, alte noi cazuri fiind inregistrate la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti. Cei mai multi pacienti diagnosticati cu meningita sunt din sud-estul tarii.  


Intr-o singura zi, la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti au fost transportate sapte persoane cu meningita, a anuntat profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, directorul stiintific al institutului.

Pacientii, cu varste intre 16 si 54 de ani, au fost imediat internati, deoarece au amanat consultarea medicului, unul dintre ei fiind adus cu simptome severe. Primele analize indica faptul ca sase pacienti au meningita virala, iar al saptelea este un caz mai grav de meningita pneumococica. Profesorul Streinu Cercel atrage atentia ca in aceasta saptamana exista tendinta dublarii mediei zilnice, comparativ  cu saptamana trecuta, cand media internarilor zilnice  a fost de 3-5 cazuri. De la inceputul lunii iulie, aici au fost spitalizati peste 90 de pacienti. Saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii Publice anunta ca sunt 154 de persoane suspecte de meningita. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetele Prahova, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov si municipiul Bucuresti. In mod curent aceste cazuri sunt investigate pentru etiologia virala West Nile. Deoarece toate cazurile suspecte au fost negative pentru virusul West Nile, s-a emis ipoteza ca aceasta crestere ar putea fi pusa pe seama  altor virusuri, a anuntat Ministerul Sanatatii Publice. Prof. dr Adrian Streinu Cercel semnaleaza ca scaderea usoara a temperaturilor nu ar trebui sa ne diminueze vigilenta in privinta respectarii regulilor de igiena personala. "Ele sunt valabile in tot timpul anului, mai ales vara. Aceste reguli constau in spalatul cat mai des pe maini cu apa si sapun, indepartarea gunoaielor din curti si din jurul acestora", spune prof. Streinu Cercel. De asemenea, ar fi foarte bine sa evitam scaldatul in locuri neautorizate, fiind aprecia-ta initiativa autorizatiilor locale care au inchis strandurile neautorizate sau au montat panouri care avertizeaza asupra pericolului scaldatului. Meningita se manifesta asemanator gripei: febra de peste 38 grade Celsius, durere puternica de cap, varsaturi, somnolenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin