Cross-Hedging: Hedging incrucisat. Protejarea unui activ utilizand un contract futures ce are ca activ o marfa diferita de marfa pentru care se face protectia, cand nu exista contracte futures pe acel activ, iar tendintele de pe piata spot si futures

Cross-Hedging: Hedging incrucisat. Protejarea unui activ utilizand un contract futures ce are ca activ o marfa diferita de marfa pentru care se face protectia, cand nu exista contracte futures pe acel activ, iar tendintele de pe piata spot si futures sunt similare (ex. utilizarea contractelor futures pe soia boabe pentru a proteja produsele din peste).

Current Yield: raportul dintre cupon si pretul curent de pe piata al unui instrument de datorie

Customer Margin: marja aferenta clientului. Garantii financiare solicitate cumparatorilor si vanzatorilor de contracte futures si vanzatorilor de optiuni pentru a asigura indeplinirea obligatiilor contractuale. Marjele sunt stabilite in functie de riscul pietei si valoarea contractului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.