Consiliul National al Audiovizualului si-a propus sa apere limba romana de media autohtone.

Rasvan Popescu a debutat chiar cu limba romana in aplicarea planurilor pe care le-a anuntat ca proaspat venit la sefia CNA-ului. Consiliul a dat startul la monitorizarea posturilor de radio si televiziune in cautarea greselilor de exprimare. Abaterile vor fi semnalate intr-o prima etapa si, daca se vor repeta, vor fi sanctionate. Membrii Consiliului au explicat, intr-un comunicat de presa, ca masura a venit in urma „numeroaselor sesizari cu privire la utilizarea defectuoasa a limbii romane in audiovizual" si au mai precizat ca vor beneficia de ajutorul Academiei Romane.

„O problema pe care o avem nerezolvata in momentul de fata este: cit de corect se vorbeste la televizor. Am putea da inclusiv sanctiuni acolo unde, in mod repetat, un radiodifuzor are aceasta problema", declara presedintele interimar al Consiliului, Rasvan Popescu, intr-un interviu pentru NewsIn.

CNA a aratat cu degetul si greselile care au aparut in monitorizarea de pina acum, cum ar fi cacofonia de la Radio Romania Actualitati („daca Colentina"), enunturi de genul „au fost realizate sase decese" la Antena 3 sau „complect exclusa", la Realitatea TV. Dezacordurile au fost insa cele care au lungit lista, gasite la National TV - „evadatii a fost interogati de un procuror", „analiza mostrelor prelevate au indicat cresteri", la Prima TV - „viteza si neatentia in trafic face victime" si la Radio Romania Actualitati - „acoperisuri de pe mai multe blocuri si de pe un magazin a fost smuls de vint".