Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si sotul ei, printul Philip, vor merge, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a nuntii lor, pe insula Malta, unde au trait mai multi ani la inceputul mariajului lor, a anuntat palatul Buckingham, informea

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si sotul ei, printul Philip, vor merge, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a nuntii lor, pe insula Malta, unde au trait mai multi ani la inceputul mariajului lor, a anuntat palatul Buckingham, informeaza AFP.   Vizita va avea loc in luna noiembrie. Cuplul regal se va opri in Malta inainte de a merge in Uganda pentru reuniunea sefilor de guverne ai Commonwealth, programata 23 noiembrie. La 20 noiembrie, regina de 81 de ani si sotul ei, care este cu cinci ani mai in varsta decat ea, vor sarbatori nunta de diamant. AMINTIRI. Inainte de ascensiunea la tron, tanara Elisabeta si sotul ei au locuit in Malta mai multi ani, ducelui fiindu-i propus acolo un post de catre Marina Regala britanica. Anii petrecuti in Malta au fost singurii in care cuplul a beneficiat de un relativ anonimat. Cuplul s-a aflat in Malta in perioada 1949 - 1951, in timp ce Philip se afla in serviciul navei Chequers din Flota Regala deplasata in Marea Mediterana. In acea perioada, Elisabeta isi impartea timpul intre vila din Malta si Londra, unde fiul sau Charles locuia impreuna cu bunicii. Ulterior, regina a parasit definitiv Malta pentru a o naste pe printesa Anne.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.