BCR Asigurari a afisat ieri o crestere cu 85% a valorii primelor brute subscrise in primul semestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 345 milioane lei, datorat dinamicii semnificative a segmentelor de asigurari generale.
Clasele de asigurari care au inregistrat cresteri semnificative au fost asigurarile de daune pentru proprietati si bunuri, asigurarile auto, asigurarile echipamentelor electronice, precum si asigurarile de masini, utilaje si instalatii pentru cazurile de avarii accidentale, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Referitor la primul trimestru al acestui an, compania a subscris prime brute in valoare de peste 214 milioane lei, in crestere cu 149% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a urcat pe pozitia secunda in clasamentul companiilor de asigurare.
In 2006, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 423 milioane lei, in crestere cu 93,4% fata de anul 2005.
BCR Asigurari opereaza in sectorul asigurarilor generale printr-o retea cu 148 de unitati teritoriale, prin care ofera persoanelor fizice si juridice o gama completa de produse.
Compania a implementat un sistem de despagubire cu o componenta "instant", prin care plata despagubirii se realizeaza in maximum 48 de ore, pentru a facilita si pentru a spori eficienta procesului de acordare a despagubirilor.
Banca Comerciala Romana SA detine 60,90% din capitalul societatii de asigurare, Financiara SA controleaza 20,84% din actiuni, iar restul de 18,26% din capital este controlat de 7.441 de persoane fizice. Din conducerea consiliului de supraveghere al BCR Asigurari fac parte Helmuth Hintringer, in calitate de presedinte, si Martin Skopek si Jean Andronie, in calitate de membri.