Un autocar romanesc a fost urmarit timp de doua ore de politia rutiera bulgara, pentru ca soferul a refuzat sa se legitimeze.

Politia rutiera bulgara a urmarit, duminica dimineata, aproape doua ore, un autocar turistic romanesc, dupa ce soferul, George Pietraru, care depasise viteza legala, initial a oprit, iar apoi a incercat de trei ori sa se sustraga controlului politiei, transmite agentia de presa Sofia News. Soferul ar fi condus cu 105 km/ora pe o portiune de drum unde viteza maxima admisa era de 80 km/ora. Potrivit unor surse din presa bulgara, Pietraru s-ar fi bazat pe un ordin intern al politiei bulgare conform caruia agentii de circulatie nu aveau voie sa opreasca soferi romani decit in cazul unor abateri grave. Ordinul era menit sa incurajeze turismul bulgaresc, dar a fost suspendat pe 1 iulie, suspendare de care probabil soferul nu stia.

Prima data, vehiculul a fost oprit pentru depasirea limitei de viteza legala linga satul Opanet. Soferul a coborit din autocar, dar a refuzat sa prezinte documentele agentilor de politie. Intre timp, cel de-al doilea sofer al autocarului s-a urcat la volan si a demarat fara permisiunea politiei. Cei trei politisti au reusit sa depaseasca autocarul si l-au oprit din nou. Pasagerii au intervenit in disputa cu agentii bulgari si au cerut sa fie dusi la cea mai apropiata sectie de politie. Agentii au fost de acord, i-au cerut soferului sa urmeze patrula de politie, dar, la un moment dat, autocarul a luat-o brusc in alta directie.

Oprit a treia oara, in apropiere de Plevna, soferul a fost de acord in cele din urma sa arate politiei actul personal de identitate, dar nu si documentele touroperatorului si ale vehiculului. Aproape 40 de turisti care calatoreau la bordul autocarului au coborit atunci si au blocat drumul, timp de circa 15 minute, astfel ca s-au format cozi de masini pe ambele sensuri de mers ale drumului. Turistii i-au filmat si i-au fotografiat pe politisti, conform presei bulgare, pentru a-i putea identifica in ipoteza ca ar fi pretins mita.

Politia i-a dat soferului o amenda pentru depasirea limitei de viteza, care va fi trimisa la Vilcea, orasul in care domiciliaza acesta. Amenda, in valoare de 200 de euro, si propunerea de suspendare a permisului pentru doi ani vor fi transmise de bulgari Politiei Romane, singura institutie care poate decide sanctionarea soferului.