In Europa s-a dat alarma. Numarul de persoane infectate cu sifilis mai ales in randul homosexualilor si bisexualilor creste de la an la an. Conform pravda.ru, Germania este cea mai afectata de acest flagel.   Comparativ cu 200

In Europa s-a dat alarma. Numarul de persoane infectate cu sifilis mai ales in randul homosexualilor si bisexualilor creste de la an la an. Conform pravda.ru, Germania este cea mai afectata de acest flagel.   Comparativ cu 2001 numarul bolnavilor de sifilis a crescut de doua ori. Conform datelor institutului a€žRobert Koch" din Berlin , in prima jumatate a anului 2001 au fost inregistrati 1697 de bolnavi, in 2007 numarul celor loviti de sifilis in Germania fiind 3147 de bolnavi. RELATII DAUNATOARE. Expertii considera ca motivul cresterii numarului de bolnavi este dat de schimbul de parteneri sexuali, mai ales printre homosexuali. Cei mai multi bolnavi locuiesc in Berlin, unde au fost inregistrate 168 de cazuri la un milion de locuitori, urmat de Hamburg cu 74 de cazuri la milionul de locuitori. Sifilisul, cunoscut in Europa interbelica, drept boala frantuzeasca sau a€žLues venerea", adica epidemia dragostei. Boala este provocata de o bacterie in forma de spirala, numita spirochet (Treponema pallidum), care poate fi transmisa in principal, prin contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral) ,transfuzii de sange, transplancentar de la mama la fat, contactul direct cu secretiile infectante. In prezent homosexualii reprezinta grupa de risc maxim care transmite si infecteaza organismul cu sifilis. Rapoartele arata ca 73% din bolnavii de sifilis sunt barbati care fac sex neprotejat cu alti barbati. Mai mult, conform datelor Intitutului a€žRobert Koch" riscul de infectie este de 200-300 ori mai mare la homosexuali decat in contactele heterosexuale. In mediul heterosexual infectia se intalneste frecvent la prostituate, narcomani si la cei care frecventeaza cluburile swinging. Raportul intocmit la Berlin sugereaza ca pericolul cel mai mare in inbolnavirile cu sifilis vine de la imigrantii din Europa de Est.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.