Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a inchis sase tabere, iar alte 16 au primit ordonanta de suspendare a activitatii.

„Conform rapoartelor comune transmise din teritoriu, in perioada 16-24 iulie au fost efectuate controale la 168 de tabere scolare din 41 de judete. Au fost aplicate 53 de sanctiuni contraventionale in valoare de 110.500 de lei si au fost emise 49 de avertismente, 16 ordonante de suspendare a activitatii si sase ordonante de interzicere a activitatii„, a declarat Radu Roatis, presedintele ANSVSA, citat de MEDIAFAX.

Cele sase tabere care au fost inchise sint: Centrul de agrement Bucsoaia din localitatea Frasin (Suceava), Tabara Cozia (Vilcea), Centrul de agrement Caciulata (Vilcea), Asociatia „Purtatorii de Faclii" din Risnov (Brasov), Centrul de recreare si educatie din Strunga (Iasi) si Tabara de copii Gladna Montana (Timis).

Taberele a caror activitate a fost suspendata temporar sint: Centrul de vacanta Sovata (Mures), Tabara crestina pentru copii si tineret Runcu (Gorj), Fundatia Titus International (Buzau), Tabara Garboavele (Galati), Centrul de agrement Zizin (Brasov), Tabara de corturi pentru copii, Complex turistic Rehoboth (Cluj), Fundatia Integro (Mures), Cantina fermei pomicole Lipova (Arad), Tabara de vara „Valea Hurezului„ (Arad), Casa de odihna Ibanesti (Mures), Tabara de copii Moneasa (Arad), Unitate pendinte de ONG a unui cult religios (Arad), Tabara Hanieliem (Bihor) si Tabara Savu V (Sibiu).

Principalele deficiente constatate la taberele controlate au fost lipsa monitorizarii parametrilor de microclimat ambiental la depozitarea produselor alimentare, lipsa asistentei medicale in tabara, personalul care deserveste blocul alimentar nu are analizele medicale complete, produse alimentare expirate expuse la comercializare si conditii igienico-sanitare necorespunzatoare.