Dupa ce a declarat ca este dispus sa demisioneze din functia de presedinte al Moldovei, Vladimir Voronin nu se abtine si se ia din nou de Romania: "moda pe care o poarta de 100 de ani, daca nu de mai mult, ca cetatenii care vor sa nimereasca in Euro
Dupa ce a declarat ca este dispus sa demisioneze din functia de presedinte al Moldovei, Vladimir Voronin nu se abtine si se ia din nou de Romania: "moda pe care o poarta de 100 de ani, daca nu de mai mult, ca cetatenii care vor sa nimereasca in Europa mai intai sa devina cetateni ai Romaniei"- a declarat Voronin pentru BBC News Online.   In interviul acordat BBC, Voronin se mandreste cu reusita Moldovei de a pune bete in roate Romaniei in problema cetateniei romane: "Moda fost insa demontata cu succes dupa ce comisarii europeni la argumentele Presedintiei moldovene si au avertizat Romania sa nu isi depaseasca atributiile cate stat comunitar in problema acordarii cetateniei". In contextul infrangerii suferite in alegerile locale si a divergentelor tot mai mari dintre el si formatiuinile de opozitie, Voronin si-a radicalizat discursul si a anuntat debutul unui comportament politic mult mai agresiv in relatiile cu restul partidelor, precizeaza BBC. LIPSA DE ECHILIBRU. Remarcile facute de seful statului moldovean i-au scandalizat pe liderii partidelor din opozitie. Leonid Bujor, vicepresedintele Aliantei Moldova Noastra, i-a acuzat pe Voronin si Partidul Comunistilor al carui lider este de incapacitatea de a se conforma normelor democratice. Chiar daca a semnat o alinta cu Partidul Comunist, Iurie Rosca, liderul Partidului Popular Crestin Democrat, l-a taxat pe Voronin, afirmand ca are o problema de echilibru politic: "Este o optica depasita care sper ca la un moment dat va fi abandonata si de presedintele Voronin. Daca va insista asupra acestei maniere razboinice de a trata toate partidele politice, va avea el insusi de pierdut nu numai ca imagine, ci si ca rezultat electoral in anul 2009". Reactiile venite din partea celorlalte partide din Moldova culmineaza cu cea prin care Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal, merge pe ideea de nostaligie dupa perioada sovietica: "Poate ca el ar fi vrut sa fie Brejnev primar, dar Brejnev a murit". Ghimpu a facut un apel catre tinerii moldoveni, de a merge pe intinerirea clasei politice de dincolo de Prut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.