Avertizarea cod rosu care a sufocat la propriu locuitorii din sudul tarii ieri a fost ridicata aseara la ora 21:00.

Totodata, ANM a emis ieri pentru ziua de astazi, tot pana la ora 21:00, o noua averticare cod portocaliu. Astfel, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov, vestul judetului Constanta, precum si in municipiul Bucuresti, se vor mai inregistra valori de temperatura de 38-40 de grade.
Tot pana atunci, restul tarii este avertizat cu cod galben. Astfel, in toata tara vor fi manifestari de instabilitate atmosferica, si anume: frecvente intensificari ale vantului, ce vor lua aspect de vijelie, descarcari electrice, izolat ploi torentiale si grindina. In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Galati, Tulcea si local in Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, valorile maxime de temperatura se vor situa intre 35 si 38 de grade. Conform autoritatilor, de miercuri seara este posibil sa inceteze toate avertizarile meteorologice.

La inchiderea editiei, autoritatile ne comunicasera temperaturile de foc inregistrate pana la ora 14:00: la Zimnicea - 40.6°C, la Bechet - 40.9°C,  la Calafat - 40.5°C, la Alexandria, Moldova Veche si Rosiorii de Vede - 39.9°C, la Caracal si la Bailesti - 40°C, la Bucuresti, Statia Filaret - 38.4°C. Vom reveni.  Comentariul specialistuluiAstazi, in cea mai mare parte a tarii vor fi valori de temperatura mai scazute decat ieri; in jumatatea de est a Olteniei, in sudul Moldovei si in Dobrogea litorala, vor fi maxime intre 34 si 38 de grade, iar in Muntenia si in partea continentala a Dobrogei 39...40 de grade; vor fi intensificari de vant si cu aspect de vijelie, descarcari electrice, dar ploi doar izolate si acelea posibil cu caracter torential, ploi care ar putea avea in continutul lor grindina. Maine si poimaine, scaderea de temperatura se va resimti in toata tara si la valorile diurne si la cele nocturne, care in marea lor majoritate se vor situa spre dimineata sub valoarea de 20 de grade.meteorolog: Romica Jurca


Bucuresti: maxima: 39°C / minima: 19°C
Astazi: Desi temperatura aerului va scadea usor, vremea se va mentine caniculara dupa-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va prezenta intensificari.
Maine: Vremea va continua sa se raceasca usor, iar cerul va fi variabil. Maxima: 34 °C,  iar minima: 18 °C.
Poimaine: Vremea va fi calduroasa, iar cerul mai mult senin. Vantul va sufla slab. Maxima: 35°C, iar minima: 19 °C.

Azi in taraTemperaturi Maxime
Bacau     33°C / Baia Mare    28°C / Brasov      31°C / Buzau     38°C / Cluj-Napoca   28°C / Constanta    36°C / Craiova    36°C / Deva    29°C / alati     38°C / Iasi    30°C / Miercurea Ciuc    28°C / Oradea    28°C / itesti  37°C / Sibiu    30°C / Suceava    28°C / Targu Mures    29°C / imisoara    30°C