UCM Resita a amanat contractarea unor credite in valoare de 18 milioane euro si 20 milioane dolari, precum si declansarea unei actiuni in instanta impotriva Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), diferendul vizand neinitierea for
UCM Resita a amanat contractarea unor credite in valoare de 18 milioane euro si 20 milioane dolari, precum si declansarea unei actiuni in instanta impotriva Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), diferendul vizand neinitierea formalitatilor privind stergerea datoriilor istorice, relateaza Mediafax.
Actionarii firmei au decis pe 30 aprilie contractarea a doua imprumuturi, unul in plafon de maximum 18 milioane euro, de la Anglo Romanian Bank, pentru finantarea datoriilor esalonate ale companiei catre bugetul de stat, si celalalt de pana la 20 milioane de dolari, de la actionarul majoritar, firma elvetiana INET.
Adunarea Generala a Actionarilor UCM Resita, intrunita saptamana trecuta, a amanat initierea unei actiuni in instanta impotriva AVAS, institutie acuzata ca nu a indeplinit formalitatile legate de stergerea sau esalonarea datoriilor istorice ale firmei. O alta decizie care urmeaza sa fie discutata de actionari la o data ulterioara vizeaza vanzarea activelor care nu fac parte din activitatea principala a companiei.
Pentru acest an, UCM Resita mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri cu 34%, la 163 milioane de lei, si vrea sa obtina un profit brut de 8,5 milioane de lei, dupa pierderi de 59 milioane de lei in 2006.
Cifra de afaceri in 2006 a fost de 121,62 milioane de lei, in crestere cu 10%, insa a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 58,9 milioane de lei, de la un profit de 137 milioane lei in 2005.
UCM Resita a fost preluata in 2003 de un consortiu format din firma elvetiana INET si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. Alti actionari sunt SIF Banat - Crisana si SIF Oltenia. Firma produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.