Din sediul in care Dan Andronic, Tal Silberstein si Arthur Finkelstein le fac imagine premierului si PNL-ului au disparut un laptop si un aparat de fotografiat.Dan Andronic si-a pus paznic la sedii dupa ce birourilei-au fost scotocite de hoti Sediul firmei de consultanta First One Communication in care sint asociati Dan Andronic si Tal Silberstein, care ofera consiliere politica premierului Tariceanu, a fost spart. Evenimentul s-a produs saptamina trecuta, in noaptea dinspre miercuri spre joi, dar asupra sa a fost mentinuta discretia. Contactat ieri de Cotidianul, Dan Andronic ne-a confirmat incidentul. „Nu ne-a disparut nimic de valoare. Doar maruntisuri. In schimb, ne-au ravasit documentele. Au lasat impresia ca au cautat ceva. Poate au cautat bani sau poate cautau altceva. Eu incerc sa nu fac un caz din asta, dar sint citeva lucruri care ma pun pe ginduri. Iar eu nu mai cred de mult in coincidente", ne-a declarat Andronic, care spune ca s-a temut mai mult de ce ar putea lasa in urma hotii.

„Am fost mai speriat de faptul ca ar fi putut nu sa ia ceva, ci sa lase ceva. Desi ce scrie in calculator asta spun si pe gura. Pot sa ma inregistreze cum vor ei", precizeaza Andronic.

Aflat la etajele doi si trei ale unei cladiri de pe Bulevardul Aviatorilor, intr-o zona cu mai multe cladiri apartinind ambasadelor Yemenului si Braziliei, sediul nu era dotat cu sistem de alarma sau paznic, asa ca hotii au putut opera nestingheriti. Potrivit lui Dan Andronic, intrusii ar fi fortat mai intii usa metalica a biroului acestuia.

Nu au reusit sa patrunda, asa ca au intrat in apartamentul de la etajul I, inchiriat de GS 1, filiala unei multinationale care se ocupa de codurile de bare comerciale. Aici ar fi spart o usa din lemn care da in biroul de analiza politica al firmei lui Andronic. Adica, fix locul in care Silberstein si celebrul Arthur Finkelstein pun la cale, atunci cind vin in Romania, strategiile politice ale liberalilor.

Potrivit plingerilor inregistrate la politie, hotii nu ar fi plecat cu mina goala, ci cu un laptop, un aparat foto, dar si cu citeva sticle de whisky. Au ravasit toate hirtiile de pe birouri, dar, cel putin aparent, nu s-au atins de computere.

Politia Capitalei nu reusise pina ieri sa-i identifice pe autorii spargerii, potrivit purtatorului de cuvint al institutiei, Christian Ciocan. In urma acestui eveniment, pentru securitatea cladirii a fost angajat un paznic. Nu numai sediul firmei lui Andronic a fost calcat de hoti. In cursul noptii de duminica spre luni, si sediul filialei PC din sectorul 6 de pe Bulevardul Timisoara a fost spart. Singurul obiect sustras: calculatorul care continea baza de date a organizatiei.

Bani pentru imaginea premierului First One Communication este o firma condusa intre altii de Dan Andronic, Tal Silberstein, Shimon Shaves, Gil Berger. Are contracte de consultanta cu numeroase societati comerciale din Romania si nu numai, dar si cu politicieni romani. Dupa ce a oferit consultanta pentru premierul PSD Adrian Nastase inainte de 2004, Dan Andronic lucreaza acum cu premierul PNL, Calin Popescu Tariceanu. Serviciile de consultanta, platite din casieria PNL, se ridica la 3,3 miliarde de lei pe an, dupa cum a recunoscut premierul Tariceanu. Pentru elaborarea strategiei de imagine, First One Communication a apelat la serviciile celebrului consilier Arthur Finkelstein, care a venit in citeva rinduri la Bucuresti si i-a sfatuit pe liberali sa nu-l mai atace pe Traian Basescu. (C.S.)