Parlamentarii PC nu sunt de acord cu marirea bugetului pentru Aparare la 2,38% pe 2008 si nu vor vota Legea bugetului pentru anul viitor daca aceasta propunere se va mentine fara a fi justificata punct cu punct.


Presedintele executi
Parlamentarii PC nu sunt de acord cu marirea bugetului pentru Aparare la 2,38% pe 2008 si nu vor vota Legea bugetului pentru anul viitor daca aceasta propunere se va mentine fara a fi justificata punct cu punct.


Presedintele executiv al PC, Codrut Seres, a precizat ieri ca alesii conservatori se vor opune in Parlament la discutarea legii bugetului de stat ca bugetul Apararii sa se mareasca, asa cum s-a stabilit la ultima sedinta a CSAT, "pentru ca o buna parte din acesti bani sunt destinati achizitiilor externe, fie ca vorbim despre avioane cu sali de baie, de odihna sau de sedinte, fie ca vorbim despre avioane de vanatoare sau de transport". Reprezentantii PC considera ca, in cazul in care se va majora bugetul Apararii, acei bani trebuie sa fie folositi pentru a sustine industria de aparare. "Nu exista o coerenta din partea Guvernului in ceea ce priveste industria de aparare si nu exista bani alocati catre acest domeniu, desi industria de aparare, buna-proasta, asa cum este ea, cel putin pana in momentul de fata, a suportat grosul inzestrarii armatei", a aratat Seres. El a mai spus ca ministrul Apararii va fi chemat la Comisia de buget a Senatului pentru a prezenta punct cu punct si a argumenta de ce este nevoie o marire a bugetului Apararii. "Pe de alta parte vrem sa stim daca nu este posibila o amanare a acestei majorari a bugetului Apararii, pentru ca Romania nu poate sa se alinieze numai la capitolul cheltuieli cu tari ca Franta sau Germania, in conditiile in care noi nu avem nici stadiul de dezvoltare, nici economia acestor tari. Nivelul majorarii este exagerat, cu atat mai mult cu cat trebuie facute alte cheltuieli pentru 2008, cum ar fi cele pentru pensii, infrastructura sau alte proiecte care urmeaza sa atraga investitie europeana", a aratat Seres, adaugand ca Guvernul trebuie sa precizeze cat din acesti bani s-au alocat pentru cheltuielile interne, pentru industria de aparare si cat pentru achizitii externe. Senatorul PC va face, de asemenea, o interpelare pentru a afla pentru ce s-au cheltuit cei 2,2% din PIB alocati Apararii anul trecut.


REDIRECTIONARE CATRE PENSII. Conservatorii au depus ieri la Parlament un proiect de lege care modifica Codul Fiscal, prin care salariatii vor avea posibilitatea sa redirectioneze cei 2% din impozitul pe venitul anual si catre fondul de pensii. In momentul de fata, acesti bani, conform legii, pot fi directionati, la cererea salariatului, catre ONG-uri, dupa cum a explicat deputatul PC Ioana Popescu. Alaturi de acest proiect conservatorii vor repune in discutie in prima parte a sesiunii parlamentare din toamna un alt proiect al lor, cel privind infiintarea fondului de solidaritate cu pensionarii. Pe de alta parte, reprezentantii Partidului Conservator sunt de parere ca initiativa legislativa privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza "este o solutie absolut viabila pentru minimizarea efectelor pe care seceta le va avea asupra scumpirii produselor alimentare", si de aceea ar trebui sustinuta de Guvern si adoptata de Parlament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.