Cu o saptamana inainte de licitatie, combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a operat noi modificari ale preturilor de vanzare ale fabricii de conserve Raureni, ale complexului Suinprod, ale firmei Avicola Babeni si ale fabricii de nutreturi Babeni.
Preturile anuntate ieri de reprezentantii companiei sunt cu 16% mai mici decat cele inainte in urma cu circa doua saptamani. Ca o consecinta a acestei modificari, noul pret de pornire a licitatiei pentru fabrica de conserve Raureni - Conservil va fi de 24,38 milioane lei, iar celelalte trei unitati, scoase la vanzare in bloc, vor avea un pret de pornire de 22,65 milioane lei. "Preturile au fost stabilite de rapoartele de evaluare, care au fost reactualizate", au declarat reprezentantii Olchim, pentru Mediafax. Pe data de 10 iulie, Oltchim Ramnicu Valcea anunta ca fabrica de conserve Raureni-Conservil va fi scoasa la licitatie la un pret de pornire de 29 milioane lei, iar pretul pentru complexul Suinprod, alaturi de Avicola Babeni si fabrica de nutreturi era situat la 26,96 milioane de lei. Licitatia pentru fabrica de conserve Raureni - Conservil va avea loc la 31 iulie, iar licitatia pentru complexul de pasari Avicola Babeni, fabrica de nutreturi combinate FNC-Babeni si complexul de porci Suinprod va fi organizata la 1 august, potrivit anunturilor de vanzare, publicate ieri in presa centrala.

Fara alte reduceri de pret

In cazul in care Oltchim nu va reusi sa vanda activele pentru care vor avea loc licitatiile, compania nu va mai opera alte reduceri de pret, sub nivelurile reactualizate, au precizat sursele citate. Combinatul din Ramnicu Valcea a incercat sa vanda de mai multe ori aceste unitati, care nu fac parte din activitatea de baza a combinatului chimic. Oltchim a scos la vanzare in 2005 fabrica din Raureni la un pret de pornire de 22,08 milioane lei, dar nu a perfectat o tranzactie. In luna aprilie a anului trecut, compania a actualizat pretul minim de vanzare la 20,1 milioane lei.

Citeste si:

Olchim vrea sa investeasca puternic

Oltchim si-a exprimat in repetate randuri intentia de a achizitiona firma Petrochemical Arges de la Petrom, infiintata prin separarea activitatii de petrochimie de la rafinaria Arpechim a companiei petroliere, si estimeaza ca va incheia negocierile de preluare in toamna acestui an. In luna iunie, Petrom a decis sa infiinteze in urma cu aproximativ o luna, o firma, denumita Petrochemical Arges, care sa preia activitatile de petrochimie de la rafinaria Arpechim din Pitesti. Constantin Roibu, directorul general al Olchim Ramnicu Valcea, declara recent pentru Curierul National ca este interesat de procesul de privatizare al Salrom. "Daca AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - n.red.) va decide ca privatizarea sa se faca pe bucati, Oltchim ar fi interesata de achizitionarea exploatarii din Ramnicu Valcea", spunea Roibu. Pentru acest an, Oltchim estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 527 milioane euro, in crestere cu 7,3% fata de anul trecut, indicatorul urmand sa urce la 651 de milioane de euro in 2008 si la 745 de milioane de euro in 2009. In primul trimestru, compania a consemnat o cifra de afaceri de 451,8 milioane de lei, in crestere cu 15,17%, si un profit de doua ori mai mare, de 5,67 milioane de lei. Veniturile totale ale companiei au urcat in primele trei luni cu 11,4% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la nivelul de 478,6 milioane lei, iar cheltuielile au crescut cu 10,8%, la 473 milioane de lei.