Comisiei Europene, Bruxelles, langa Anvers


Stimati domni,

Presedintele Romaniei va transmite cordialul sau salut si doreste sa va asigure pe aceasta cale ca tara sa este pregatita acum sa inceapa implementarea unor program
Comisiei Europene, Bruxelles, langa Anvers


Stimati domni,

Presedintele Romaniei va transmite cordialul sau salut si doreste sa va asigure pe aceasta cale ca tara sa este pregatita acum sa inceapa implementarea unor programe de dezvoltare de mai multe zeci de miliarde de euro. Pentru a aduce argumente in favoarea unor finantari cat mai urgente pentru aceste programe, dati-mi voie sa va prezint pe scurt guvernul Romaniei, cel in sarcina caruia intra coordonarea intregului proces de integrare europeana.

Premierul Tariceanu este un mincinos care a ajuns un partener al fostelor structuri si care pastoreste un stat organizat la fel ca in timpul lui Ceausescu. Nu-l stia mai nimeni in 2004, eu il plimbam de mana printre oameni si il aratam cu degetul, ca sa fie cunoscut. Doar un an mai tarziu am regretat public alegerea facuta. Tariceanu conduce un executiv bazat pe smecherie si infeudat cu totul unor cercuri de interese nelegitime. Un guvern slab, incapabil sa promoveze reformele de care avem atata nevoie.

Ministrul de Externe e baiat bun, dar fara nici o experienta pentru domeniul pe care il coordoneaza. Pur si simplu poarta o caciula prea mare.

Ministrul Economiei si Finantelor e un demagog fara nici un profil european, desemnarea lui in oricare functie a fost, este si va fi o eroare. Tot un demagog irecuperabil este si ministrul Muncii. Cei doi au acceptat marirea iresponsabila a pensiilor, punand in pericol balantele financiare ale tarii pentru o lunga perioada de timp.

Ministrul Sanatatii este un iresponsabil pe care l-am dat in judecata pentru calomnie. A refuzat in mod jalnic sa puna in aplicare hotarari judecatoresti si nu a mai organizat de doi ani licitatii pentru medicamente, ca sa protejeze mafia care actioneaza in domeniu.
Ministrul Transporturilor este o persoana cu care nu se poate purta nici un fel de dialog. A oprit in mod ilegal constructia Drumului National 66A, ceea ce e o bataie de joc, pentru care am sesizat Parchetul.

Ministrul Educatiei pastoreste senin cel mai slab sistem de invatamant din Europa si are nevoie de comisia convocata de mine ca sa afle acest lucru.

In loc sa munceasca pentru binele comun, Guvernul actual seamana cu un Consiliu de Administratie in slujba mediilor economice.

Am suspendat si cercetat de-a lungul timpului, pentru fapte grave de coruptie, trei dintre ministrii acestui guvern, care raspundeau de economie, aparare si telecomunicatii.
Iar in ceea ce-l priveste pe presedintele Camerei Deputatilor, acesta e o lichea politica.

Va rog sa primiti expresia inaltelor mele sentimente de apreciere si va asigur ca Romania e gata sa participe, si in continuare, la efortul major presupus de constructia europeana.


Textul de mai sus nu are ghilimele, dar e absolut real. Asa a prezentat Traian Basescu lumii, vreme de doi ani, administratia din Romania. Asa a prezentat-o romanilor si strainilor. Nu discut acum cata dreptate are seful statului intr-un caz sau in altul. Dar toate aceste persoane incondeiate permanent de la Cotroceni fac parte din echipa pe care domnia sa a impus-o fortat la guvernare in decembrie 2004. Sunt cei pentru ale caror probitate si competenta jura de-a lungul si de-a latul tarii in timpul campaniei electorale. Oamenii acestia nu au ajuns unde au ajuns impotriva vointei lui Basescu, ci tocmai datorita ei.


Intr-un moment ca acesta, evolutia Romaniei depinde mai ales de incredere. A partenerilor europeni in Romania si a romanilor in cei care ii conduc. Altfel nu e posibila nici o constructie adevarata. Pe vremuri, existau politicieni din opozitie care se plangeau la Inalte Porti in speranta unei sustineri. Presedintele Romaniei de astazi e prima persoana aflata la putere care se plange de propria "putere". Scrisoarea imaginara de mai sus putea avea orice alt destinatar. NATO, un mare investitor, o banca...


Ramane o singura intrebare, ce seamana cu paradoxurile logice pe care le invatam la scoala. Ce ar fi mai bine pentru Romania? Sa-l creada destinatarii unor asemenea mesaje pe presedinte? Sau sa-l considere un mincinos?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.