Munca e asemenea luminarii: daca muncesti mult, te consuma repede, spune Dragos Dinu, CEO la A&D Pharma.

„Antrenorul" echipei care coordoneaza de cinci ani Sensiblu si Mediplus, Dragos Dinu, spune ca un manager bun deleaga responsabilitatile, atit la serviciu, cit si acasa, pentru a putea „vinde" angajatilor entuziasm. CEO-ul, care a implinit anul acesta 40 de ani, este de parere ca un workaholic nu e in nici un caz eficient, mai ales cind e vorba de manageri: „Specialistii, da, pentru ca acolo trebuie sa afectezi timp ca sa ajungi la rezultat. Dar in management, nu neaparat. Un manager trebuie sa stie sa se organizeze, sa fie empatic, sa vinda entuziasm, sa creeze un mediu, o atmosfera de lucru intr-o organizatie, care sa fie propice creatiei, dezvoltarii. Daca faci lucrul asta, restul fac oamenii cu care lucrezi". Desi si-a dorit sa faca presa, a absolvit o facultate tehnica si a iesit inginer. In primii cinci ani de munca, pina s-a angajat in compania pe care acum o conduce, a schimbat sase-sapte joburi, intr-o cautare „specifica perioadei postcomuniste". In cei 17 ani de la prima angajare, in afara de cei 13 ani petrecuti in actuala companie, Dragos Dinu a trecut pe la o intreprindere de stat, a participat la proiectarea hotelului Sofitel si a ajuns si in compania Pepsi. Acum, CEO-ul spune ca atunci cind vrea sa angajeze un potential manager se uita pe CV-ul lui incepind de la 28-30 de ani. „Prima perioada e de cautari si nu e relevanta. Chiar nu imi place sa-l vad ca a intrat intr-un loc si nu s-a mai miscat de acolo zece ani la o virsta frageda. Pot exista insa si exceptii pozitive".

Dinu, care lucreaza totusi 11-12 ore in medie zilnic, explica felul in care un manager isi pastreaza optimismul si entuziasmul. „Secretul este echilibrul. Ce faci in timpul serviciului, ce faci dupa, sa stii sa-ti alegi oamenii, sa stii sa-i aduci pe cei care, la fel ca tine, mentin echilibrul si sa-i marginalizezi daca nu chiar sa renunti la cei care sint perturbatori din acest punct de vedere. Totul e echilibru, ca in viata. Poti sa rezisti la atita presiune pe cit pui in celalalt taler al balantei, ca si destindere, zimbet". In acest sens, ceea ce inclina cel mai mult balanta in sens pozitiv pentru Dinu este familia, ca si hobby-urile sale, pescuitul si fotbalul. „Familia e in partea buna a balantei, intotdeauna... Familia inseamna limita dintre ceea ce faci aici si ce traiesti after hours, asta e la pragul casei. Trebuie sa uiti daca se poate tot. Daca intri cu presiune pe usa, e problema, si daca nu ai pe cineva acolo, dincolo de usa, sa iti spuna «CEO la birou, aici sintem intre noi», devine complicat. Am momente de exemplu cind spalatul vaselor ma relaxeaza", explica Dinu.

Manager milionar Dragos Dinu a fost, in 1995, angajatul cu numarul zece al companiei pe care o conduce acum, A&D Pharma, care are in prezent peste 3.000 de angajati. El a primit 2,23% din actiunile firmei, pachet care valoreaza acum 9 milioane de euro.

CV-ul complet al directorului de la A&D Pharma, Dragos Dinu, pe www.cotidianul.ro/select